Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Sök Stäng sök
Viaplays serie Ronja, baserat på Ronja Rövardotter, kommer 2023

Viaplay på jakt efter nästa Ronja Rövardotter

  • Viaplay
Jonathan Smeds | Nyhet
16 februari 2022
Jonathan Smeds | Nyhet
16 februari 2022

Casting för serien sker i helgen

Nu finns chansen för alla svenska barn att spela rollerna som Ronja och Birk i den nya Ronja Rövardotter-serien som Viaplay producerar. Auditions kommer hålla i Filmhuset på Gärdet.

Det var förra hösten som NENT Group berättade att de kommer göra en ny serie med Ronja Rövardotter, som kommer visas på Viaplay. Bakom serien, som kort och gott heter Ronja, hittar vi skaparen av Bron, Hans Rosenfeldt. Lisa James Larsson, regissören för bland annat En kunglig affär, står för regin.

Astrid Lindgrens saga har filmatiserats tidigare, 1984 släpptes en version regisserad av Tage Danielsson. Den är än i dag en av de mest sedda svenska filmerna på bio. I den spelades Ronja och Birk av Hanna Zetterberg och Dan Håfström, men nu finns alltså chansen för två nya barn att iklä sig rollerna. 

Uttagningen är öppen för alla barn, och kommer pågå i Filmhuset på Gärdet den 19 och 20 februari. De som inte kan närvara denna helg har även möjligheten att maila in en ansökan. Barnen som castingföretaget anser är bäst lämpade för rollerna kommer sedan kontaktas för en provfilmning. 

 
 
 
 
 
Visa detta inlägg på Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Ett inlägg delat av Viaplay Sverige (@viaplaysverige)

"Ronja" har premiär på Viaplay 2023, och kommer bestå av tolv avsnitt fördelat över två säsonger. 

MER LÄSNING:

NÄSTA ARTIKEL