Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Sök Stäng sök
Viaplay lanseras i Kanada och Storbritannien

Viaplay lanseras i Kanada och Storbritannien

  • Viaplay
Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
22 september 2021
Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
22 september 2021

NENT Group lanserar Viaplay på fem nya marknader.

Viaplay fortsätter att växa så att det knakar. I ett pressmeddelande meddelar NENT Group att de ska lansera Viaplay på fem nya marknader och har 12 miljoner nya abonnenter som målsättning till slutet av 2025. De annonserar också att de förväntar sig att Viaplay finns tillgängligt i 16 länder vid slutet av 2023.

LÄS OCKSÅ:

Nordic Entertainment Group (NENT Group), ett av världens snabbast växande streamingbolag, lanserar sin streamingtjänst Viaplay i fem nya marknader vid slutet av år 2023. Viaplay lanseras i Storbritannien under andra halvan av 2022 och sedan i Kanada, Tyskland, Österrike och Schweiz under 2023.

Viaplay kommer därmed att vara tillgängligt i sammanlagt 16 länder, jämfört med det ursprungliga målet om 15 länder, annonserat i november 2020. NENT Group har också höjt målet för det totala antalet Viaplay-abonnenter vid slutet av 2025 från cirka 10,5 miljoner abonnenter till cirka 12 miljoner, varav cirka 6 miljoner förväntas komma från de internationella marknaderna, jämfört med det ursprungliga målet om cirka 4,5 miljoner abonnenter.

Anders Jensen, VD och koncernchef, NENT Group:

– Vi har ökat takten och omfattningen av Viaplays internationella expansion. Vi har säkrat i stort sett alla de internationella sporträttigheterna som vi siktade på, och för flera rättighetsperioder i flera fall; adderat en extra marknad till vår expansionsambition; tecknat innovativa partnerskapsavtal; och höjt ribban vad gäller våra investeringar i eget originalinnehåll.

Vid lansering kommer Viaplays erbjudande på de fem nya marknaderna att bestå av nordiska, lokala och internationella serier, filmer, dokumentärer och barninnehåll, både egna och inköpta.

NENT Group är världens ledande producent av nordiska serier och ett brett utbud av prisvinnande Viaplay Originals kommer bli en hörnsten i Viaplays innehållserbjudande på alla marknader. Nordiskt berättande är ett globalt underhållningsfenomen som täcker flera genrer, från 'nordic noir' till romantisk komedi.

NÄSTA ARTIKEL