Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Sök Stäng sök
Viaplay växer med 69 procent i ny kvartalsrapport

Viaplay höjer priserna – första gången sedan 2021

  • Viaplay
Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
14 januari 2023
Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
14 januari 2023

Grundpaketet blir dyrare

Streamingtjänsten Viaplay ökar sina priser, både i Sverige och i Norge. Här är det framförallt baspaketet som påverkas.

Det är inte bara matpriserna som höjd för konsumenterna, även streamingtjänsterna blir dyrare. I november kunde vi exempelvis rapportera att kostnaden för Apple TV+ ökade med 50 procent – från 59 kr/mån till 89 kr/mån. Nu är Viaplay nästa streamingtjänst att uppdatera prislappen.

Betydligt dyrare i Norge

Hos våra grannar i väst ökar Viaplay priset på abonnemangsformen Viaplay Total, som behövs för att kunna se Premiere League, med 100 norska kronor. Detta rapporterar VG, som skriver att Total går från att kosta 649 nok/mån till 749 nok/mån.

– För att säkerställa att vi även fortsättningsvis kan erbjuda bästa möjliga innehåll till alla Viaplays kunder justerar vi priserna. Detta gäller redan för nya kunder medan befintliga kunder behåller det gamla priset fram till debitering efter den 27 februari. Dessutom erbjuder vi ett årsavtal på Viaplay Total fram till 15 mars till samma pris per månad som tidigare. Befintliga kunder får information i dessa dagar, och långt innan förändringen gäller dem, skriver Fredrik Olimb PR-chef på Viaplay Norge till DinSide.

Prisjusteringar även i Sverige

Till skillnad från de norska priserna kostar Viaplays Total-paket än så länge bara 549 kr/mån här i Sverige. Om priserna kommer att justeras inom den närmsta tiden är inte känt i dagsläget. Däremot har Viaplay nu höjt priset på sitt baspaket med film och serier, från 109 kr/mån till 129 kr/mån. Prishöjningen skall gälla nya kunder, när höjningen kommer till befintliga kunder är inte känt.

Mer läsning:

NÄSTA ARTIKEL