Viaplay bekräftar två nya säsonger av succéserien Wisting

Viaplay bekräftar två nya säsonger av succéserien Wisting

  • Viaplay
Filmtopp
17 april 2023 kl. 16:04

Fler säsonger av Wisting väntar framöver

I dag avslöjar Viaplay att den populära kriminalserien "Wisting" får två nya säsonger. Inspelningen av nya avsnitt av den norska deckaren rapporteras vara i full gång.

Nu är det klart att Viaplays succéserie "Wisting" får två helt nya säsonger på streamingtjänsten. Hela Norges favoritdetektiv William Wisting, spelad av Sven Nordin, ska lösa nya kriminalmysterier och just nu pågår inspelningarna i idylliska Larvik. Stjärnregissören Henrik Georgsson från "Bron" regisserar den fjärde säsongen.

Wisting har blivit en av Viaplay mest populära kriminalserier. Nu är det bekräftat att två nya säsonger ska visas på Viaplay. Den fjärde säsongen är baserad på karaktärerna från Wisting-universumet av Jørn Lier Horst. Säsong fem är baserad på boken Sak 1569 av den berömde deckarförfattaren.

Sven Nordin har fått mycket beröm av kritikerna för sin tolkning av William Wisting.

– Jag är väldigt redo att komma i gång igen, och komma in under huden på William Wisting. Vi har några spännande säsonger framför oss, med alla ingredienser som Wisting måste ha för att tittarna ska bli nöjda, säger Sven Nordin i ett pressmeddelande.

Viaplay bekräftar två nya säsonger av succéserien Wisting
Foto: Ihne Pedersen/Viaplay Group.

I de kommande säsongerna bjuds tittarna in till natursköna Vestfoldkussten. Sven Nordin säger att de följande säsongerna består av både action, kriminalitet och drama. Det blir nervkittlande båtjakter men också drama där den mänskliga och känslomässiga aspekten i karaktärerna lyfts fram.

– Handlingen är väldigt spännande och den bjuder på många överraskningar som kriminallitteraturen borde ha. Tittarna kommer själva kunna vara hobbydetektiver och vara delaktiga när de ser serien, säger han.

Inspelningen av de nya säsongerna av Viaplay-serien pågår nu i Larvik.

– Vi är väldigt glada över att kunna föra tillbaka norska kriminalälskare in i Wisting-universumet. Vi är också mycket nöjda med att serien är en succé mellan nationsgränserna, vilket visar att karaktärerna och handlingen får genomslag hos tittare över hela Norden, säger Tanya Nanette Yildiz Badendyck, dramachef Viaplay Group Norge.

Detta kan vi vänta oss av säsong 4 av Wisting

I den fjärde säsongen av Wisting är vi tillbaka i Larvik under en till synes harmonisk sommarkväll. Det ändras snabbt när en ung norsk-brittisk pojke försvinner spårlöst från sitt hotell. Samtidigt hittas en hotellanställd med nära relation till pojkens familj mördad. William Wisting utsätts för enormt internationellt tryck att lösa mordet och hitta den unge pojken innan det är för sent. Det visar sig vara komplicerat när familjen till pojken som är spårlöst försvunnen har hemligheter som försvårar utredningen. Säsong fyra regisseras av Bron-regissören Henrik Georgsson.

Fjärde säsongen bjuder även på ett internationellt stjärnnamn i Rupert Evans (Charmed, Bridgerton, The Man in the High Castle).

Detta kan vi vänta oss av säsong 5 av Wisting

I femte säsongen är William Wisting sjukskriven efter en allvarlig tjänstgöringsskada. Ett mystiskt brev leder Wisting till ett eventuellt rättsligt mord i ett äldre mordfall som vissa anser borde återupptas. Wisting börjar sedan jakten på både avsändaren av brevet och finna en ny lösning på det gamla fallet. Det hela leder till en känslosam återförening med en före detta kollega.

Säsong fem regisseras av Arild Fröhlich. Båda säsongerna produceras av Ørjan Karlsen och Åshild Ramborg på Viaplay Studios Norge, i samarbete med Silje Hopland EikCinenord. I rollistan finns även kända skådespelare som Mads Ousdal, Thea Green Lundberg, Andrea Bræin Hovig, Mads Sjøgård Pettersen, Evelyn Rasmussen Osazuva, Lars Berge och Ellen Bendu.

Mer läsning:

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL