VIAPLAY: Alexandra Rapaport i psykologiska thrillern Veronika

VIAPLAY: Alexandra Rapaport i psykologiska thrillern Veronika

  • Viaplay
Filmtopp
13 september 2022 kl. 08:09

"Fantastiskt manus med helt egen ton"

När poliskommissarien Veronika Gren plötsligt ser en död pojke stå på sjukhusparkeringen tror hon först att hon hallucinerar. Det är upprinnelsen till den psykologiska thrillern med övernaturliga inslag där Alexandra Rapaport spelar huvudrollen.

Alexandra Rapaport är aktuell i tredje säsongen av Viaplays Heder och streamingtjänstens kommande film Det är något som inte stämmer, som båda produceras av Bigster. Nu kommer den tredje satsningen. Viaplays originalserie Veronika är en psykologisk thriller som också innehåller paranormala moment.

– Det är över fem år sedan jag fick det här projektet i handen och jag har varit såld sedan dess. Det är ett fantastiskt manus med en helt egen ton och jag är tacksam att Viaplay såg samma sak. Jag är så förväntansfull att det pirrar i hela kroppen, säger Alexandra Rapaport.

Alexandra Rapaport
Alexandra Rapaport. Foto: Johnny Wohlin / Viaplay

Detta handlar Veronika om

Veronika Gren (Alexandra Rapaport) är en hårt arbetande polis och tvåbarnsmor. Med en komplicerad bakgrund och ett hemligt tablettmissbruk är hon något av en ensamvarg som helst undviker sociala sammanhang. När hon plötsligt ser en död pojke stå på sjukhusparkeringen tror hon att hon mist förståndet. Men pojken är ingen hallucination utan är här för att stanna tills rättvisa har skipats. Och han har inte kommit ensam. Veronika inser att de döda är offer för olösta brott. För att kunna ge dem frid måste hon möta sitt inre mörker och acceptera sin kraft. Det blir tydligt att lösningen ligger i hennes eget förflutna – och att mördaren är redo att slå till igen.

– Krimspåret är extremt spännande. Veronika har inte det bästa självförtroendet och är inte den bästa polisen, snarare lite avtrubbad. Däremot känner hon en samhörighet med dem i samhällets utkant. Vi får följa hennes resa tills hon börjar inse att hon kanske har en förmåga utöver det vanliga, säger Alexandra Rapaport.

Tobias Santelmann
Tobias Santelmann i "Fästningen". Foto: Viaplay.

Spelar mot Exit-stjärnan

Veronikas man Tomas Grafström spelas av Tobias Santelmann (Den som dräper, Exit) och parets två barn av Sarah Rhodin (Julkalendern Mirakel) samt Eddie Eriksson Dominguez (Andra sidan).

Veronika bjuder på ett stort persongalleri där fler skådespelare presenteras längre fram. Inspelningarna påbörjas i slutet av augusti och serien i åtta delar har premiär i slutet av nästa år på Viaplay.

Mer läsning:

NÄSTA ARTIKEL