Strandhotellet

KLART: Möt skådespelarna i Camilla Läckbergs Strandhotellet

  • Viaplay
Filmtopp
Uppdaterad 10 maj 2024 kl. 09:05 | Publicerad 08 september 2022 kl. 09:09

Spännande namn i Läckbergs nya såpa

Viaplays såpadrottning Camilla Läckberg är tillbaka med en ny såpa om omöjlig kärlek och rivalitet. Efter succén med "Lyckoviken" kommer "Strandhotellet" där inspelningarna påbörjats i Varberg.

Samuel Fröler tog hem årets statyett för Årets biroll på Kristallengalan för Viaplays originalserie Det som göms i snö, och efter årsskiftet kommer vi att se honom som hotellägaren Werner i Strandhotellet. Viaplays nya såpa är skapad av Camilla Läckberg och handlar om två rivaliserande familjer på en mindre ort.

– Jag tog allt jag lärt mig från Lyckoviken plus självförtroendet från det till Strandhotellet. Jag tror att Strandhotellet blir mer extra allt. Vi har fler intriger, mer drama, mer passion, mer kärlek och en fantastisk Romeo och Julia-historia, säger Camilla Läckberg till Filmtopp.

Strandhotellet
Samuel Fröler spelar Werner Gyllenmark i "Strandhotellet". Foto: Karin Törnblom / Viaplay.

Sätter Strandhotellet före allt

Samuel Fröler spelar i Strandhotellet hotellägaren Werner Gyllenmark, som kommer från en arbetarfamilj och kämpar ständigt om att få högre status i sin hemort, vilket har gjort honom hänsynslös när det behövs. Han sätter sitt Strandhotell före allt.

– Jag lockades mycket av patriarken och hotellägaren Werner, en roll som jag tidigare aldrig gjort. Jag tror och hoppas att med vår cast, vårt team och en story som innehåller både glädje, sorg, spänning och humor kommer Strandhotellet bli något som tittarna kommer att gilla och verkligen kan se fram emot, säger Samuel Fröler.

Marianne Mörck
Marianne Mörck är också med i serien. Foto: Karin Törnblom / Viaplay.

En dödlig oreda

Familjen Werner består också av Marianne Mörck och Jenny Ulving, som slog igenom med Vänner och Fiender och nu gör comeback i genren med denna moderna såpa.

I Strandhotellet får vi inte bara följa familjen Gyllenmark, utan även deras stora rivaler familjen Grip med Egil Grip (Dennis Storøi) i spetsen. Egil är bitter fiende med sin före detta kompanjon Werner Gyllenmark och är sambo med dennes ex-fru Marianne (Irina Eidsvold Tøien). Egil värderar sin dotter Julie (Sofia Karemyr) högt och skäms därför över hemligheterna han håller för henne. Han försöker göra rätt för sig, men när hans många dolda sidor kommer ifatt honom blir allting till en dödlig oreda.

Camilla Läckberg om nya serien Strandhotellet: "blir extra allt"
Camilla Läckberg gör en roll i "Strandhotellet". Foto: Axel Diedrichs / Filmtopp Media.

Camilla Läckberg spelar Sussie

Camilla Läckberg tar återigen klivet in framför kameran. I Strandhotellet kommer hon att själv synas som karaktären Sussie.

– Jag är oerhört nöjd med castingen till Strandhotellet, vi har fått fantastiska skådespelare i helt rätt roller och jag ser fram emot att få se resultatet på TV. Jag gör ju själv också ett litet inhopp som ”Sussie”, håll utkik efter leopard, säger Camilla Läckberg i ett pressmeddelande.

Utöver tidigare nämnda stjärnor kommer Strandhotellet bjuda på bland andra Filip Wolfe Sjunnesson (Fartblinda), Ylvali Rurling (Partisan), David Lenneman (Kärlek & Anarki), Caroline Johansson Kuhmunen (Jägarna), Rojan Telo (Otajmat) och Kimya Faghih.

Övriga skådespelare som är klara:

Ellen Lion Siiö
Anna Fahlstedt
Peter Eriksson
Victor Von Schirach
Victor Lenas Jacobsson
Miriam Forsberg
Ruben Karlsberg
Saga-Maria Lundquist
Ellen Helinder
Hanna Asp

Inspelningarna av Strandhotellet pågår för fullt i Varberg. Serien släpps på Viaplay 2023.

Mer läsning:

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL