Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Sök Stäng sök
Trailerpremiär: TROM – färöisk Viaplay-serie

Trailerpremiär: TROM – färöisk Viaplay-serie

  • Viaplay
Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
09 februari 2022
Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
09 februari 2022

Se trailern till Viaplays dansk-färöiska dramaserie

Den 13 februari är det dags för premiären av "TROM", ett kriminaldrama från Viaplay som är den första originalserien någonsin att spelas in på Färöarna. Nu har NENT Group släppt en första fullängdstrailer till den kommande serien.

Den 13 februari är det premiär för Viaplays kriminaldrama "TROM" med Ulrich Thomsen, Maria Rich och Olaf Johannessen i huvudrollerna. Den omtalade originalserien är den första någonsin som spelats in på Färöarna.

TROM följer vi journalisten Hannis Martinsson (Ulrich Thomsen) som motvilligt återvänder till Färöarna för att gräva i djurrättsaktivisten Sonja á Heyggis (Helena Heðinsdóttir) försvinnande. Hon är en ung kvinna som i ett videomeddelande påstått sig vara hans dotter – och att hon fruktar för sitt liv.

Väl hemma på Färöarna står det snabbt klart för honom att Sonjas försvinnande är omgärdat av mystiska omständigheter, och han blir indragen i en eftersökning där spåren pekar in i det lokala fiskesamhället, mot en aktivistgrupp, och inte minst mot öns mäktige affärsman RagnaR í Rong (Olaf Johannessen).

TROM är ett kriminaldrama med tema kring miljöfrågor som förhoppningsvis känns mycket relevant, och mottagandet hittills glädjer mig. Som den första serien från Färöarna kan man säga att TROM redan är något av en historisk prestation. Det har varit spännande och kul, men också väldigt utmanande arbete att lyfta den från den första idén till produktion, och nu till vita duken och hela världen, säger manusförfattaren Torfinnur Jákupsson i ett pressmeddelande.

Se trailern till TROM här:

"TROM" består av sex avsnitt och är baserad på den prisade författaren Jógvan Isaksens bästsäljande romanserie om journalisten Hannis Martinsson. Alla sex avsnitt släpps samtidigt.

Utöver Ulrich Thomsen, Maria Rich och Olaf Johannessen i huvudrollerna, består casten av både färöiska och danska skådespelare, bland andra Helena Heðinsdóttir, Mariann HansenHans TórgarðGunnvá Zachariasen och Búi Dam.

LÄS OCKSÅ:

NÄSTA ARTIKEL