Ida tar ansvar

Incel-snubbar och ångest i ungdomsserien Ida tar ansvar

  • Viaplay
Filmtopp
14 januari 2022 kl. 09:51

Nästa ungdomssatsning på streamingtjänsten

Den nya norska dramaserien Ida tar ansvar har premiär på Viaplay söndagen den 30 januari. Här är den officiella trailern.

Det nya Viaplay-originalet Ida tar ansvar är en mörk ungdomsserie baserad på författaren Kjersti Halvorsens kritikerrosade debutroman med samma titel, med Elli Rhiannon Müller Osborne (Psychobitch, Utøya) i huvudrollen.

Serien skildrar den unga och oroliga psykologistudenten Ida som är besatt av katastroftankar. Mest av allt fruktar hon terrorism, och när hon träffar incelpojken Axel är hon övertygad om att han är en framtida skolskytt – och att det är hennes jobb att stoppa en katastrof.

Arthur Hakalahti (Skam, Tre nötter för Askungen), Mohammed Aden Ali och Sofia Tjelta Sydness (Delete me) är några av skådespelarna.

Se trailern till Ida tar ansvar:

Med Ida tar ansvar fortsätter Viaplay sin storsatsning inom young adult-genren. Några av förra årets stora succéer var Thunder in My Heart, Threesome och Sort of och under nästa år släpps bland annat en ny säsong av det kritikerrosade ungdomsdramat Delete me.

Rikke Gregersen är regissör för serien, som är producerad av Anagram Norge. Exekutiva producenter är Anne Kolbjørnsen och Ole Marius Araldsen. Exekutiv producent på NENT Group är Jonas Møller.

Samlitga avsnitt av Ida tar ansvar släpps på Viaplay söndagen den 30 januari.

Mer läsning:

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL