Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Sök Stäng sök
Trailer till serien The Box med Peter Stormare

Trailer till serien The Box med Peter Stormare

  • Viaplay
Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
08 november 2021
Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
08 november 2021

Premiär 28 november

I Viaplays psykologiska kriminaldrama med övernaturliga inslag, "The Box", spelar Emmyvinnaren Anna Friel mot Alexander Karim och Peter Stormare. Se den första trailern här.

Missa inte Filmtopps intervju med Robert Gustafsson om "Det som göms i snö" säsong 2 på Viaplay och Netflix "Den osannolika mördaren".

MER LÄSNING:

The Box följer Kansas City-polisen Sharon Pici (Anna Friel), som dras in i en polisutredning som snart utvecklas till en mardröm där man inte vet vad som är sanning eller dröm. Alexander Karim spelar hennes partner Lovell och Peter Stormare polisstationens chef Jed. The Box är en engelskspråkig produktion med internationell cast som spelades in i sin helhet på Cirkus i Stockholm, där en autentisk amerikansk polisstation byggde upp i detalj av det svenska teamet (Viaplay Studios), med omklädningsrum, kontor, förhörsrum med mera.

– Det var som att kliva ner i Alice i Underlandet när man kom in på Cirkus där man sett så många föreställningar, och möttes av en hel amerikansk polisstation. Man öppnar en dörr och plötsligt är man i Kansas, in i minsta detalj. Det fanns gamla obduktionsrapporter, kaffemaskinen stod på, kranen funkade i omklädningsrummet, och du kunde köpa godis i godismaskinen, säger Alexander Karim.

Se trailern till "The Box" här:

Alexander Karim berättar vidare om vad tittarna kan förvänta sig, men också vad inspelningen betytt för honom:

 – Allt i den här historien händer ju innanför väggarna på den här polisstationen. Rummen är som en tryckkokare, där trycket ökar för varje avsnitt, och det blir allt mer klaustrofobiskt. Jag älskar kammarspel, när kemin funkar kan det bli väldigt bra, och det här var ju som att bli inbjuden att spela i Champions League att få spela mot Anna Friel och Peter Stormare, med Adi Hasak och Steve Shill som stod bakom produktionen.

Denna dramaserie i sju delar har skapats av huvudförfattaren Adi Hasak, som ligger bakom succéer som Shades of Blue och Eyewitness. För regin står hyllade Steve Shill (Dexter, The Wire, Sopranos). 

Alla avsnitt i "The Box" säsong 1 släpps samtidigt på Viaplay den 28:e november.

NÄSTA ARTIKEL