Nya svenska filmer att streama

Suedi mest sedda filmen på Viaplay i höst

  • Viaplay
Filmtopp
05 november 2021 kl. 15:28

Enorm succé för streamingtjänstens originalfilm

Viaplays komedifilm "Suedi" har nu passerat den magiska miljongränsen. Över en miljon tittare har sett filmen sedan den släpptes 1 oktober, vilket gör den till Viaplays mest visade film under hösten.

MER LÄSNING:

Suedi handlar om Mahmod (Kardo Razzazi) som hittar 30 miljoner i skogen. Han beslutar sig för att förverkliga sin dröm: Att bli sedd som en svensk. En riktig SUEDI. Han tar namnet Sebastian, hyr ett fint radhus på Lidingö, köper en Volvo och börjar bära mönstrade strumpor. Han lever med sin Isabelle (Agnes Lindström Bolmgren) som jobbar som åklagare och planerar ett riktigt pangbröllop. Men Mahmod har ett problem. Pengarna han hittade är alla i svenska 500-kronors sedlar som inom två veckor blir ogiltiga. Hur växlar man in 30 miljoner kronor på två veckors tid? Det lugna livet på Lidingö tar plötsligt en vändning med oanade konsekvenser. 

– Jag är så glad och stolt. Jag skrev på min vision board för 15 år sedan, att en dag ska jag ha gjort en film som en miljon människor ska ha sett. Nu har jag kommit dit och känslan är overklig, säger regissören Manuel Concha.

Sammanlagt har nu över en miljon tittare sett filmen på Viaplay och V Film under hösten.

– Drömmar kan verkligen bli sanna. Stort tack till både Viaplay och till alla tittare som har sett filmen, säger Manuel Concha.

I dramakomedin SUEDI ser vi dessutom andra välkända namn som Filip Berg, Ann Petrén, Claes Månsson, Göran Ragnerstam, Christian Hillborg och artisten Danny Saucedo. Filmen är utvecklad och skapad av Concha Productions. För regi, manus och foto står Manuel Concha som bland annat regisserat Viaplay-originalen Alex och Heder. Producenter är Claudia Galli Concha, som också har en roll i filmen, samt Daniel Wagner

– Vi är otroligt stolta över att Suedi nått över miljongränsen. Det är en konst att på ett humoristiskt och lättsamt sätt kunna beröra ett så viktigt ämne och med Suedi har Manuel Concha och resten av produktionen verkligen lyckats. De fina tittarsiffrorna är ett starkt bevis på att våra tittare verkligen tagit filmen till sina hjärtan, säger Filippa Wallestam, EVP och Chief Content Officer på NENT Group.

"Suedi" hade premiär på NENT Groups streamingtjänst Viaplay 1 oktober 2021.

 

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL