Trailer till Pojkar – Viaplays danska dramaserie

Trailer till Pojkar – Viaplays danska dramaserie

  • Viaplay
Filmtopp
11 juli 2022 kl. 10:07

Utforskar vuxenlivets förbjudna nöjen

Viaplay ger oss i dag trailern till deras kommande danska originalserie "Pojkar" som har premiär i augusti.

Pojkar av Jonas Risvig dyker in i ett mörkare universum när vi följer en gosskör i natursköna Silkeborg. På ytan representerar de kyskhet med sina milda och rena sångröster i kyrkans saliga rum. Men när kyrkklockorna tystnar, möts de för att tänja på sina drifter och utforska vuxenlivets förbjudna nöjen.

Här ser du trailern till nya serien "Pojkar":

Berättelsen bygger på Risvigs egna uppväxt och handlar om att hitta sin identitet i en tid då man inte längre har en unik mansroll att luta sig mot. För medan pojkarna försöker komma på vilken typ av män de ska vara, söker de efter både ljus och mörker, skuld och oskuld, tro och nihilism. När en av pojkarna, Lasse, dör i en misstänkt drunkningsolycka och den nya pojken, Robin, ansluter till gruppen, sätts deras lojalitet och samhörighet på prov.

– Karaktären jag spelar, Robin, försöker hitta sig själv igen efter att ha blivit utsatt för en våldsam manlig kultur, där han själv varit både ett offer och en misshandlare. Den komplexiteten och sökandet tycker jag var spännande och viktig att hjälpa till att skildra, säger Sylvester Byder som är en av huvudrollsinnehavarna.

Då kommer "Pojkar" säsong 1

Trailer till Pojkar – Viaplays danska dramaserie
Sylvester Byder i "Pojkar". Foto: Viaplay.

Rollistan i Pojkar består både av etablerade namn och ett antal debutanter. Utöver Byder (Fräls oss ifrån ondo, De förbannade åren, Erna i krig) bland huvudrollerna syns även Viktor Hjelmsø, Karoline Hamm (Equinox), Dar Salim (Förhöret, Fräls oss ifrån ondo, Krigaren) och Julie Christiansen (Lykke-Per, Kollision). Medverkar gör också Tarek Zayat (Shorta) och Oliver Michelsen (Dating for Letøvede).

Regissören Jonas Risvig har tidigare skapat ungdomsserierna Centrum och Grænser. Serien är skriven av Mikkel Sørensen och Lars Bang

"Pojkar" består av sju avsnitt och har premiär på Viaplay 14 augusti 2022. 

Mer läsning:

NÄSTA ARTIKEL