Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Sök Stäng sök
Trailer: RIKET EXODUS – se Mikael Persbrandt skrika "Danskjävlar"

Trailer: RIKET EXODUS – se Mikael Persbrandt skrika "Danskjävlar"

  • Viaplay
Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
30 september 2022
Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
30 september 2022

Magiska sekvenser i nya förhandstitten på RIKET säsong 3

RIKET EXODUS har premiär på Viaplay den 9 oktober. Nu kan vi se den första trailern i vilken Mikael Persbrandt utropar "Danskjävlar!".

Den efterlängtade säsongen av Riket hade sin världspremiär på Venedig International Film Festival där den fick ta emot stora hyllningar. I Sverige kan vi se serien på Viaplay den 9 oktober, och redan i dag en allra första trailer. I den ser vi Mikael Persbrandt utbrista "Danskjävlar!", vilket är en blinkning till en ikonisk sekvens med Ernst-Hugo Järegårds karaktär Stig Helmer i serien från 1997.

I den nya trailern möter tittarna Karen (Bodil Jørgensen), som tar vid efter Fru Drusse, då porten till RIKET åter har börjat öppna sig, och det sista slaget mellan det goda och det onda ska stå. Hemliga möten, övernaturliga krafter och en fortsatt ansträngd relation mellan danskarna och svenskarna, som innebär att det blir en ohygglig vinter i RIKET...

Se trailern till "RIKET EXODUS" här:

Starkt påverkad av spökandet i tv-serien RIKET söker sömngångaren Karen efter svar på seriens olösta mysterium för att rädda sjukhuset från undergång. En kväll faller Karen i djup sömn och i sömngångartillstånd hamnar hon på något oförklarligt sätt utanför Rigshospitalet. Porten till Riket har börjat öppna sig på nytt.

Med RIKET EXODUS fortsätter och avslutar Lars von Trier sin internationellt uppmärksammade kultklassiker från 1990-talet: Spökhistorien om sjukhuset vid blekdammarna, där det onda fått fotfäste och där läkekonsten dagligen kämpar mot sig själv, med svenskarna och det övernaturliga och oförklarliga i en märklig blandning av humor, skräck och det absurda. 

Stjärnspäckat i RIKET EXODUS

Trailer: RIKET EXODUS – se Mikael Persbrandt skrika "Danskjävlar"
Mikael Persbrandt, Alexander Skarsgård, Tuva Novotny och Lars von Trier under inspelningen av nya "Riket". Foto: Viaplay.

Mikael Persbrandt spelar överläkaren Helmer Jr., också kallad Halmer, son till den legendariske Stig Helmer – den notoriske danskhatande svenske överläkaren, som odödliggjordes av Ernst Hugo Järegård i seriens första säsonger. Tuva Novotny spelar neuropsykologen Anna, som hjälper Helmer Jr. med att anpassa sig på Rigshospitalet, och säkerställer att allt går rätt till. Den svenske världsstjärnan Alexander Skarsgård syns i rollen som svenskarnas advokat på Rigshospitalet, en roll han ärver efter sin far, Stellan Skarsgård, som också spelade advokat i andra säsongen av Riket. Ida Engvoll spelar rollen som hackaren Kalle.

Lars Mikkelsen spelar den konflikträdde administrative överläkaren Pontopidan, vars sekreterare Fru Svendsen spelas av Birthe Neumann. Nikolaj Lie Kaas spelar den den passivt aggressive läkaren Filip Naver, och Nicolas Bro är vårdbiträdet Balder. Rikets helt nya diskare spelas av Jesper Sørensen och en specialtillverkad robot.

Ghita Nørby är tillbaka i rollen som den tidigare narkosläkaren Rigmor Mortensen, och den tidigare läkaren Judith spelas av Birgitte Raaberg. Henning Jensen är tillbaka som sjukhusdirektör Bob, och sjuksköterskan Camilla spelas åter igen av Solbjørg Højfeldt. Det blir också ett återseende av Peter Mygind som Mogge och Søren Pilmark i rollen som läkaren Krogshøj, också kallad Krogen. Laura Christensen återvänder i rollen som Mona, och Udo Kier ser vi i rollen som Storebror.

I övriga roller syns även David Dencik, Anders Mossling och Asta August med flera. 

Här ser du om RIKET säsong 1 och 2

I samband med produktionen av RIKET EXODUS har RIKET I och II genomgått en omfattande restauration, så att alla säsonger kan sändas tillsammans i högsta kvalitet för både gamla och nya fans. Alla säsonger blir tillgängliga på Viaplay.

Mer läsning:

NÄSTA ARTIKEL