Robinson-vinnaren slaktas i premiären av Sveriges mästerkock 2023

Robinson-vinnaren slaktades i premiären av Sveriges Mästerkock 2023

  • C More
Filmtopp
Uppdaterad kl. 08:46 | Publicerad 11 januari 2023 kl. 00:01

Juryn imponerades inte av Robinson-Mirres färdigheter i köket

Robinson-Mirre dök oväntat upp i premiären av Sveriges Mästerkock 2023. Juryn höll inte tillbaka när de slaktade hennes maträtt under veckans audition.

Premiären av Sveriges Mästerkock 2023 har nu gått av stapeln. Tillsammans med den nye jurymedlemmen Tommy Myllymäki ska Mischa Billing och Tom Sjöstedt plocka fram nästa svenska amatörstjärna i köket. Precis som det brukar vara med de inledande audition-rundorna, bjöd det första avsnittet på flera anmärkningsvärda stunder. Det största utropstecken i dag kom när ingen mindre än Robinson-Mirre dök upp för att försöka imponera på juryn. Dessvärre för hennes del blev de allt annat än imponerade av hennes matlagning. Tvärtom slaktade de hennes rätt ordentligt.

Robinson-vinnaren slaktas i premiären av Sveriges Mästerkock 2023
Robinson-Mirre i Sveriges Mästerkock. Foto: TV4.

Robinson-vinnarens kritik av juryn i premiären av Sveriges Mästerkock 2023

Mariana ”Mirre” Dehlin, känd som Robinson-Mirre, var med i hela tre säsonger innan hon till slut år 2012 vann hela tävlingen. Men bara för att man är Robinson-vinnare behöver man inte vara en vinnare i köket. Det märkte vi när hon ställde upp på en audition i premiären av Sveriges Mästerkock 2023 och sågades vid fotknölarna för hennes schweizerschnitzel med paprikasås och ärtkräm.

Robinson Mirres mat i Sveriges Mästerkock 2023
Foto: TV4.

– Det är ett vidunder till rätt. Problemet är bara själva köttet. Det är alldeles för lite fyllning, för lite ost, och själva paneringen är tyvärr bränd. Det räcker tyvärr inte i Sveriges mästerkock, sade Tom Sjöstedt om Robinson-Mirres rätt.

– Oaptitligt och flottigt. Det är ett stort nej från mig, fortsatte Mischa Billing.

– Nej, det håller inte alls. Tyvärr, sade Tommy Myllymäki som avslutningsvis också kunde konstatera att det inte var någon Mischa-rätt de precis hade fått äta.

Robinson-vinnaren slaktades i premiären av Sveriges Mästerkock 2023
Foto: TV4.

Robinson-Mirre kommer fortsätta laga mat efter Sveriges mästerkock

Nej, det blev inte den starten på nästa TV-äventyr som Robinson-Mirre hade önskat. Men trots det tidiga uttåget ur tävlingen verkade hon inte vara allt för nedslagen. Som vi fått lära oss förut är hon den sista att ge sig: 

– Bara för att de inte gillade det så tyckte jag fortfarande att det smakade gott. Det är klart att jag kommer fortsätta laga mat, sade hon till tittarna efter juryns bedömning. 

Robinson-Mirre i Sveriges Mästerkock 2023
Tommy Myllymäki, Mischa Billing och Tom Sjöstedt kunde inte låta bli att skratta åt vad de ätit. Foto: TV4.

Nu finns det första avsnittet av "Sveriges Mästerkock" 2023 ute på TV4 Play. Säsongen består av sammanlagt 15 avsnitt som sänds varje vecka på onsdagar.

Mer läsning:

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL