Den som dräper

Tittarrekord för Den som dräper – Mörkret säsong 3

  • Viaplay
Filmtopp
10 januari 2023 kl. 14:01

Viaplay-serien når nya höjder

Den tredje säsongen av den danska serien "Den som dräper – Mörkret" kan stoltsera med rekordbra tittarsiffror efter sin premiärdag i helgen, rapporterar Viaplay i ett pressmeddelande.

I helgen hade tredje säsongen av den danska kriminalserien "Den som dräper – Mörkret" premiär på Viaplay. Serien har fått en rekordstart och är den mest sedda serien på premiärdagen någonsin bland de 200 serier som Viaplay har producerat hittills.

Den som dräper – Mörkret hade premiär våren 2019 och blev en omedelbar succé som följdes upp av en andra säsong våren 2021. I söndags hade den tredje säsongen premiär på Viaplay och slog alla tidigare tittarrekord för dramaserier på streamingtjänsten under sin premiärdag.

– Jag är väldigt glad att Viaplays tittare har tagit emot Den som dräper – Mörkret så bra. Det är en otroligt stark säsong med fantastiska skådespelare, som återigen levererar ett krimdrama utöver det vanliga. Det visar att vi på Viaplay förstår våra tittare och lyckas förse dem med det innehåll de efterfrågar, säger Filippa Wallestam, EVP & Chief Content Officer på Viaplay Group, i pressmeddelandet.

Natalie Madueño, som har spelat huvudrollen som profileraren Louise Bergstein under seriens alla tre säsonger är glad över den fina starten:

– Jag är så tacksam för stödet serien får, det betyder enormt mycket att folk fortfarande vill följa historien. Det gör mig stolt och glad, säger Natalie Madueño.

Som i de tidigare två säsongerna av Den som dräper – Mörkret kommer tittarna återigen nära hemska brott som begås. När ett medelålders par hittas brutalt mördat utanför sitt hem inleds en intensiv utredning för att hitta mördaren. Gärningsmannaprofileraren Louise Bergstein (Natalie Madueño) står åter i centrum med sin förmåga att ge polisen avgörande pusselbitar i deras arbete. Ny skådespelare för säsongen är Simon Sears som spelar den rutinerade utredningsledaren Frederik Havgaard, som vänder sig till Louise för att få hjälp med hennes analys. Dubbelmordet visar sig bara vara det första i en serie råa mord som kopplas till utredningen.

I tredje säsongen får tittarna också komma närmare Louise, som kämpar med traumat från sin senaste mordutredning. Samtidigt dyker en person från hennes förflutna upp och vänder upp och ner på hennes tillvaro.

I rollistan finns förutom Natalie Madueño (Follow the money, The Rain) och Simon Sears (Herrens vägar, Riket Exodus) även stjärnor som Alex Høgh (Vikings, The Viking – Knarkkungens fall), Clara Rosager (The Rain, 2 dygn), Jacob Lohmann (Norskov, Follow the money), Jesper Lohmann (Brottet, Mercur) och Thomas Hwan (Follow the money, Kastanjemannen).

De två första avsnitten av tredje säsongens åtta avsnitt finns nu på Viaplay och de resterande avsnitten släpps på söndagar.

Mer läsning:

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL