Snart släpps Viaplays spänningsdrama Vem sköt Otto Mueller?

Snart släpps Viaplays spänningsdrama Vem sköt Otto Mueller?

  • Viaplay
Filmtopp
16 augusti 2022 kl. 09:08

Med premiär i september

Snart är det premiär för Viaplays första estniska originalserie "Vem sköt Otto Mueller?", ett whodunnit-drama med några av Estlands främsta skådespelare.

I Viaplayoriginalet Vem sköt Otto Mueller?, hittas en känd affärsman och före detta wrestlingstjärna mördad i sin herrgård på sin 65:e födelsedag. Poliserna förhör åtta familjemedlemmar, där mörka sanningar om en framgångsrik och mäktig affärsman gradvis tar form. Alla har en historia om Otto Mueller, och alla har ett motiv.

Några av Estlands ledande kreatörer står bakom Viaplays första estniska original. Serien är skriven av den framgångsrika författaren Birk Rolehend, som också skapat Estlands största TV succé The Pillowclub, nu inne på sin 14:e säsong. Regissör är René Vilbre, som nyligen låg bakom storsuccén Class Reunion-trilogin, och komedin Estonian Funeral.

– Kriminalserien Vem sköt Otto Mueller? har en otroligt spännande berättarstruktur. Ett mord utreds, och alla åtta misstänkta har alla sina egna starka motiv till mordet. Vi får se åtta olika historier, och åtta bilder av affärsmannen Otto Mueller, plus åtta olika porträtt av hans familjemedlemmar. Faktumet att det blir tydligt i mitten av historien att de två poliserna som utreder mordet också har motiv, gör det inte mindre spännande, säger regissören René Vilbre.

Se teasern till Vem sköt Otto Mueller

Huvudrollen som Otto Mueller spelas av estniska storstjärnan Jaan Rekkor. Utöver honom ser vi bland andra Tambet Tuisk, Doris Tslar, Märt Avandi, Evelin Võigemast, Tiina Tauraite, Hilje Murel och Mait Malmsten i framträdande roller.

– Viaplays storytelling handlar väldigt mycket om att låta den lokala vinkeln och distinktionen att komma fram. Därför är vi otroligt stolta och glada att kunna presentera vår första estniska originalserie, Vem sköt Otto Mueller?, som sammanför några av Estlands största begåvningar både bakom och framför kameran. Med kombinationen av en både smart och komplex twist på en klassisk krimhistoria, är vi säkra på att Vem sköt Otto Mueller? kommer att fånga publik långt bortom Estlands gränser, säger Filippa Wallestam, EVP och Viaplay Group Chief Content Officer.

Vem sköt Otto Mueller? har premiär 9 september på Viaplay med två avsnitt. Totalt består serien av åtta avsnitt.

Mer läsning:

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL