Första teasern för Viaplays The Journey

Stjärnorna om reseprogrammet The Journey: "Var läskigt på riktigt"

  • Viaplay
Eric Diedrichs
15 augusti 2022 kl. 17:21

Nu kan du se stjärnornas livsomvändande vandring

I dag är det premiär för "The Journey – 15 dagar i Nepal". Ett annorlunda reseprogram där sex folkkära profiler vandrar genom det natursköna, närmast mytomspunna Nepal.

Vad har Izabella Scorupco, Peter Stormare, Kristina "Keyyo" Petrushina, Alfred Svensson, Therese Alshammar och Roy Fares gemensamt? Förutom att vara svenska storheter har de begett sig ut på en hisnande vandring genom Nepal. Det är en tur som tar dem från den djupa djungeln till berg 4 500 meter över havet.

Det intensiva äventyret finns nu att ta del av i Viaplay-serien The Journey – 15 dagar i Nepal. Två av åtta avsnitt har släppts och Filmtopp har träffat några av seriens stjärnor.

Therese Alshammar
Therese Alshammar. Foto: Axel Diedrichs / Filmtopp Media

"Då var vi alla ganska rädda"

Med 25 EM-guld, 12-VM-guld och ytterligare 35 internationella mästerskapsmedaljer är Therese Alshammar en levande idrottslegend. Under resans gång exponerades hon för ett vattenrelaterat mardrömsscenario – att på vinglig träbåt åka längs en flod fylld med krokodiler. Hon berättar att hon avskyr vad hon kallar för "krokodildöden":

– Jag avskyr alla läskiga situationer, men just den här visionen man har om att bli neddragen på botten av en krokodil som rullar runt en tills man är död, den är ju som en inpräntad scen i min hjärna. Det var krokodiler nästan var man än tittade och vattnet var väldigt mörkt så man såg inte dem. Plötsligt bara kom de upp och var helt maskerade. Då var vi alla ganska rädda, säger Therese.

Kristina Petrushina
Kristina Petrushina. Foto: Axel Diedrichs / Filmtopp Media

"Det var inte TV-läskigt, utan läskigt på riktigt"

För programledaren och komikern Kristina Petrushina blev det svindlande äventyret i Nepal rätt olikt "all inclusive-resorna i Grekland", som hon skämtsamt beskriver som "sin melodi".

– Jag ville bli lingångare när jag var liten. Nu jag fick testa på den drömmen genom att gå på en väldigt liten stig rätt uppe i bergen, och jag hade inte så bra balans som jag kanske trodde som barn. Det var inte TV-läskigt, utan läskigt på riktigt, berättar Kristina.

– Det var en sträcka på tvåhundra meter, men som den starka grupp vi blev på slutet tänkte vi att om en åker ner så åker vi alla ner tillsammans. Som förskolebarn på trottoaren band vi ett rep mellan oss och det kändes först smart, men var nog det dummaste man gjort, skrattar Kristina.

Izabella Scorupco
Izabella Scorupco. Foto: Axel Diedrichs / Filmtopp Media

Nej, att spela in The Journey går knappast att jämföra med ens typiska slappsemester. Vår svenska Hollywoodstjärna Izabella Scorupco berättar om en obehaglig situation som hon knappast skulle exponeras för hemma i L.A. eller för den delen här i Sverige.

Under vandringen genom djungeln splittrades gruppen i två. När Izabellas grupp gick vilse och började gå i cirklar hörde de plötsligt oroväckande vilda läten från en elefant:

– Det fanns en väldigt känd elefant i närheten av en by, som invånarna fortfarande inte fått tag på. Han kallas för Ronaldo för att han tagit sig in där och dödat tolv personer genom att sparka på dem som fotbollar. Allt kan hända, men vi hade tur.

Stjärnorna om reseprogrammet The Journey: "Var läskigt på riktigt"
Kristina Petrushina, Izabella Scorupco, Therese Alshammar. Foto: Axel Diedrichs / Filmtopp Media

Längre intervjuer fullproppade med resetips och roliga berättelser publiceras här på Filmtopp under programmets gång. De första två avsnitten av "The Journey – 15 dagar i Nepal" finns nu att streama på Viaplay.

Mer läsning:

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL