Älska mig

Snart släpps "Älska mig" säsong 2

  • Viaplay
Filmtopp
01 augusti 2020 kl. 10:08

– Om möjligt blir det ännu mer kaos i den redan ganska stökiga tillvaron för Clara, säger Bornebusch.

Här kommer ett efterlängtat besked inför hösten, den 13 september är det premiär för säsong 2 av Josephine Bornebuschs hyllade Viaplay-original "Älska mig".

"Älska mig" är en av Viaplays största succéer någonsin, både kritiker- och tittarmässigt. Vi på Filmtopp gav serien högsta betyg. Nu är det dags för den efterlängtade andra säsongen, som tar vid där premiärsäsongen slutade, efter att Clara, Aron och Sten äntligen fått ihop det med personerna de tror sig älska. Nu har det gått en tid och det ska snart visa sig att kärlek och relationer kan vara mycket svårare än man tror.

– Det känns alltid lite läskigt att göra en uppföljare till en serie publiken tyckt om. I den här säsongen kommer det in några nya karaktärer, som spelas av bland annat Ulf Stenberg, Alexander Abdallah, Anders Mossling och Julia Marko Nord. Det de alla har gemensamt är att de om möjligt skapar ännu mer kaos i den redan ganska stökiga tillvaron för Clara, Sten och Aron, säger Josephine Bornebusch, som utöver rollen som Clara, även skrivit och regisserat Älska mig.

Ulf Stenberg ("Björnstad") spelar en större biroll som läkarkollega till Clara på sjukhuset. Anders Mossling (Bron) spelar en mystisk man som dyker upp i Anitas liv. Alexander Abdallah (Snabba Cash) spelar Elsas nya kille, och därmed också bonuspappa till Arons son. Julia Marko Nord (Borg) spelar mamman till Peters son Viktor.

– Vi var många som förälskade oss i den första säsongen av Älska mig. Jag är därför otroligt stolt över att kunna erbjuda våra tittare en om möjligt ännu bättre andra säsong, där vi får lära känna våra karaktärer mer på djupet. Deras relationer ställs inför utmaningar som gör att det är omöjligt att slita sig, för man vill så gärna att de ska hitta lyckan, säger Filippa Wallestam, EVP och Chief Content Officer på NENT Group.

"Älska mig" är en dramakomedi om relationer och kärlek där vi får följa tre generationer genom vänskap, sorg, frigörelse och romantik.

Josephine Bornebusch spelar den framgångsrika läkaren Clara som nu är ihop med fotomodellen Peter, spelad av Sverrir Gudnason. Hans tonårsson Viktor från en tidigare relation spelas av Edvin Ryding (Gåsmamman). Gustav Lindh (Hjärter dam) spelar Claras lillebror Aron, som är ihop med Jenny, spelad av Sofia Karemyr (Partisan), medan han har barn med Elsa, spelad av Dilan Gwyn (Beyond). Johan Ulveson (Bonusfamiljen) spelar pappa Sten, som efter Claras och Arons mamma Kerstis död nu funnit kärleken i Anita, spelad av Görel Crona (Springfloden). Kersti spelas av Ia Langhammer (Det som göms i snö). Den här säsongen får vi också se mer av Nina Zanjani (Modus), som spelar Claras bästis Sasha.

"Älska mig" säsong 2 släpps den 13 september på Viaplay.

Scrolla vidare för mer läsning!

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL