Se trailern till Pörni säsong 3 – då har den premiär

Se trailern till Pörni säsong 3 – då har den premiär

  • Viaplay
Filmtopp
08 november 2022 kl. 10:00

Det bli jultema i den nya säsongen av Viaplays originalserie

I ett pressmeddelande avslöjar Viaplay att deras norska succéserie "Pörni" ringer in julen med en ny säsong som har premiär den första advent. I seriens tredje säsong är just julen passande nog ett genomgående tema.

I den nya säsongen av Pörni närmar sig julen för familjen Middelthon, och Henriette Steenstrups karaktär Pernille, kallad Pörni, jobbar hårt för att hålla uppe jultraditionerna – ett år efter att hennes syster Anne gick bort. Familjen har däremot andra planer – Hanna (Vivild Falk Berg) planerar en resa till Argentina, medan Sigrid (Ebba Jacobsen Öberg) har en identitetskris och bestämmer sig för att fira jul med sin pappa tillika Pörnis exman Finn (Jan Gunnar Røise). Dessutom har både brorsonen Leo (Jon Ranes) och pappa Ole Johan (Nils Ole Oftebro) egna julplaner.

Pörni försöker att inte fastna i det förflutna och bestämmer sig för att sluta ringa sin avlidna systers telefonsvarare. Och även om hon alltid har drömt om att få självständiga barn som kan klara sig själva, känner sig Pörni mer ensam än någonsin. Hon behöver sitt gäng.

– Nu när tittarna har fått följa familjen Middelthon genom djupa dalar och höga toppar tänkte jag att det skulle vara trevligt att bjuda in dem till första julen utan en kär familjemedlem, säger Henriette Steenstrup i pressmeddelandet.

Det ska visa sig att det inte blir lätt att behålla traditionerna för Pörni och familjen.

– Pörni vill verkligen att det ska vara "samma procedur som varje år", men hon får reda på att det inte är så lätt att knäcka nötter och låtsas som att ingenting har hänt medan alla människor hon älskar mest har andra planer, förklarar Steenstrup.

Se teasern till Pörni säsong 3 här:

Sedan Steenstrups vardagsdrama lanserades på Viaplay förra året har serien etablerats som en av de bästa norska produktionerna någonsin, och tagit hem en rad prestigefulla priser. Bara i år har Pörni vunnit Gullruten Awards för "Bästa TV-drama" och Seriekritikerpriset för "Bästa komedi", förutom att Steenstrup även belönats med en Gullrut för "Bästa skådespelare".

Pörni är skapad av Henriette Steenstrup och producerad av Ida Håndlykken Kvernstrøm och Bård Fjulsrud för produktionsbolaget Monster. Tanya Nanette Badendyck är exekutiv producent för Viaplay Group.

Den tredje säsongen av Pörni består av sex avsnitt och de två första släpps första advent, söndagen den 27 november. Därefter släpps två nya avsnitt i veckan fram till jul. Alla säsonger visas exklusivt på streamingtjänsten Viaplay.

Mer läsning:

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL