Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Sök Stäng sök
Henrik Schyffert i nya säsongen av succéserien Furia på Viaplay

KLART: Henrik Schyffert i nya säsongen av succéserien Furia på Viaplay

  • Viaplay
Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
04 november 2022
Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
04 november 2022

Skapad av Emmyvinnaren Gjermund Stenberg Eriksen

Första säsongen av "Furia" hade de bästa premiärsiffrorna någonsin för en norsk serie på Viaplay. Nu är inspelningen av säsong två igång - där Henrik Schyffert och artisten Maria Mena spelar två av rollerna.

I den kritikerrosade första säsongen av Viaplays norska serie Furia fick tittarna följa PST-agenterna Ragna (Ine Marie Wilmann) och Asgeir (Pål Sverre Hagen) slåss mot högerextrema krafter i Norge och Europa. I den nya säsongen utspelar sig handlingen två år senare. Agenterna måste återigen balansera familjeliv och hemligt underrättelsearbete när extremister planerar nya terrorattacker i Europa. När ett viktigt uppdrag tar en katastrofal vändning för Ragna och Asgeir sätts människorna de älskar i Norge och Europas enhet på på prov. Kampen mot krafterna i de mörkaste miljöerna, främlingsfientlighet och högerextremism, tar agenterna från Lofoten, till Budapest och vidare till Warszawa.

Precis som första säsongen är Furia säsong två skapad av Emmy-vinnaren Gjermund Stenberg Eriksen.

– Andra säsongen av Furia kommer att tänja på gränserna för hur spännande nordiska thrillers kan vara, men också hur vacker och varm den kan vara samtidigt. Vi har ett fantastiskt team av personer som jobbar med det vi kallar "fjordvarmt", vilket betyder att även om det är en thriller om de senaste decenniernas mörkaste och farligaste krafter, så ska publiken känna värmen mellan personerna i berättelsen också. Inspelningen börjar i Lofoten, så vackrare kan det inte bli. Jag är otroligt glad över att få fortsätta det goda samarbetet med Viaplay, säger en entusiastisk Eriksen.

Henrik Schyffert i nya säsongen av succéserien Furia på Viaplay
Foto: Viaplay

Flera nya skådespelare

Förutom Ine Marie Wilmann (War Sailor, Sonja, Exit) och Pål Sverre Hagen (Beforeigners, Exit, Kon Tiki), ser vi Henrik Schyffert i en ny roll liksom den norska artisten Maria Mena, polska stjärnan Borys Szyc, Tarjei Sandvik Moe (Shame, An Affair), Iren Reppen (Made in Oslo), Hallvard Holmen (Furia, Wisting, Nobel, Mammon) i den nya säsongen.

Huvudrollsinnehavaren Ine Marie Wilmann (War Sailor, Sonja, Exit) fick strålande recensioner för sin roll som undercover-agenten Ragna med pseudonymen "Furia" i den första säsongen.

– Jag är väldigt glad över att få fortsätta utforska den här karaktären genom en ny säsong och en längre resa. Jag tycker att det känns väldigt meningsfullt att få jobba med en spänningsserie som samtidigt är så aktuell och handlar om verkliga, viktiga frågor i vår tid. Det är också väldigt spännande att jobba med Polens stora skådespelarstjärna Borys Szyc och mina andra polska kollegor som är otroligt duktiga och arbetar i en lång tradition av stora produktioner med hög konstnärlig kvalitet, säger Wilmann.

Den polske skådespelaren Borys Szyc spelar en central roll och har tidigare setts i den Oscarsnominerade filmen Cold War.

– Jag är otroligt glad över att få spela tillsammans med Ine Marie och Pål Sverre i den nya säsongen av Furia. Karaktären jag spelar introducerades för tittarna under den första säsongen, men har vidareutvecklats för den nya säsongen. Jag hoppas att karaktärens historia, egenskaper och charm kommer att fascinera både den polska och internationella publiken, säger Borys Szyc.

Furia säsong två består av sex avsnitt och förväntas ha premiär på Viaplay under 2023.

NÄSTA ARTIKEL