Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Se första teasern till Josephine Bornebuschs Viaplayfilm Orca

Se första teasern till Josephine Bornebuschs Viaplayfilm Orca

  • Viaplay
Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
08 oktober 2020
Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
08 oktober 2020

"En berättelse många kan identifiera sig med idag."

Viaplays första originalfilm "Orca" av Josephine Bornebusch har premiär 30 oktober på utvalda biografer – 13 november på NENT Groups streamingtjänst Viaplay. Se första teasern här.

Johan Rheborg i "Orca".
Johan Rheborg i "Orca". Foto: Viaplay.

Här är första teasern för Josephine Bornebuschs Viaplay-original "Orca", en film om kärlek, intimitet och hur vi hanterar livets största frågor när vi tvingas till social distansering. Josephine Bornebusch har skrivit, regisserat och spelar själv en av rollerna i en stjärntät ensemble med bland andra Johan Rheborg, Alba August, Gustav Lindh, Vera Vitali och Marie Göranzon. 

 

– Det här är en berättelse som jag tror många kan identifiera sig med idag, säger Josephine Bornebusch.

Orca handlar om en grupp socialt distanserade människor som sitter ihop i ett intrikat nät av sociala trådar, som vibrerar av längtan, sorg, kärlek, rädsla och glädje. I teasern ser vi bland annat författaren Claes (Johan Rheborg) prata med sin bror och sin svårt sjuka mamma (Marie Göranzon). Terapeuten Allan (Peter Andersson) pratar med en klient i datorns blå sken, medan systrarna Vida (Vera Vitali) och Matilda (Josephine Bornebusch) stöttar varandra i en knepig tid. Skådespelaren Igor (Gustav Lindh) tvingas bryta ett videosamtal när något viktigt dyker upp, medan Ossian (Joel Spira) ligger i soffan och roar sig med att trolla folk på nätet.

Mer läsning: 

Alla nyheter på Viaplay i oktober

Josephine Bornebusch om Älska mig säsong 2 och Orca

– Det här är en film om social distansering, och hur människor reagerar på det. Vi vet inte varför de här människorna är socialt distanserade, det kan vara en pandemi eller något annat, men vi vet att avstånd påverkar människor och vårt behov av närhet och sammanhang. Det är något jag tror många kan identifiera sig med idag, säger Josephine Bornebusch.

Marie Göranzon i "Orca".
Marie Göranzon i "Orca". Foto: Viaplay.

Orca är Josephine Bornebuschs senaste Viaplay-original, efter Kristallen-prisade dramaserien Älska migOrca är en film om kärlek, saknad och intimitet i den sociala distanseringens tidevarv. Via skärmar får vi följa ett antal människor som konfronteras med livets svåraste frågor samtidigt som de tvingas att isolera sig. Hur hanterar vi behov av närhet, felaktiga livsval, trasiga relationer, ensamhet och en mammas sista önskan, utan att få vara nära varandra? Titeln Orca anspelar på att just orka men är också det latinska namnet för späckhuggare, som anses vara ett av världens mest sociala djur.

"Orca" är det tredje originaldramat som Josephine Bornebusch skapar tillsammans med Viaplay, Warner Bros, International Television Production Sverige och producenten Sofie Palage. Hela säsong två av Kristallen-prisade Älska mig finns nu på Viaplay, och i vinter drar inspelningarna av det romantiska countrydramat Harmonica igång, som Josephine Bornebusch skrivit tillsammans med sin motspelare Jonas Karlsson. 

För fler nyheter --> Scrolla vidare!

NÄSTA ARTIKEL