Premiär: Viaplay sänder specialavsnittet Börje Salming 1951–2022

Premiär: Viaplay sänder specialavsnittet "Börje Salming 1951–2022"

  • Viaplay
Filmtopp
Uppdaterad kl. 12:11 | Publicerad 27 november 2022 kl. 08:11

Streamingtjänsten med fin avtackning av ikonen

På söndag 27 november klockan 19.00 sänder Viaplay, TV6, och V sport premium det specialinsatta programmet: "NHL–studion Special: Börje Salming 1951–2022", med legendaren, Nicklas Lidström, som gäst i studion.

Börje Salming är en av Sveriges främsta idrottspersonligheter genom tiderna. I samband med hans bortgång visas nu på söndag 27 november klockan 19.00 på Viaplay, TV6, V sport premium det specialinsatta programmet, NHL–studion Special: Börje Salming 1951–2022. Under programmet blickas det tillbaka på Börje Salmings exceptionella karriär. På plats i studion finns forne Detroit Red Wings–backen Nicklas Lidström tillsammans med Håkan Södergren och Erik Granqvist

Tommy Engstrand var en av Sveriges främsta sportjournalister. Han ledde annat programmet Engstrand 45 minuter där han intervjuade bröderna Börje och Stig Salming. I det specialinsatta studioprogrammet visas ett utdrag från intervjun där bröderna talar öppenhjärtigt om hur deras karrirärer startade, hur de båda bröderna sporrade varandra under åren samt den ikoniska hyllningen som Börje fick under Canada Cup 1976. En ovation som aldrig ville ta slut och verkligen fick hela världen att skåda Börjes storhet. Hela intervjun Engstrand 45 minuter finns nu även tillgänglig på Viaplay. 

Premiär: Viaplay sänder specialavsnittet "Börje Salming 1951–2022"
Foto: Viaplay.

– Få svenska idrottsmän har haft en inverkan på en sport som Börje Salming har haft på ishockeyn. Med sitt intåg i NHL öppnade han en ny värld, dels för svenska spelare men även för europeiska och det är mycket tack vare Börje Salming det ser ut som det gör nu i världens bästa ishockeyliga NHL. Det är inte bara inom hockeyn han har haft den inverkan och påverkan. Börje Salming var en förebild, en idol, för alla sporter, för alla idrottsmän- och kvinnor och inte bara i sin egen generation, utan det fortsätter även till ungdomarna idag som har lärt sig att man ska ha kul, att man aldrig ska ge upp och att man ska spela med hjärtat – Börje Salming, en legend, säger Niklas Jihde, programledare för NHL–studion Special: Börje Salming 1951–2022

 – Börje Salming är en av våra största idrottshjältar genom tiderna. Hans betydelse och storhet är svår att beskriva i ord. Det är en självklarhet att vi vill göra en specialinsatt sändning på TV6, Viaplay och Viaplay Premium för att hylla honom, säger Lotta Folcker, sportchef Viaplay Group Sverige. 

Direkt efter programmet "NHL–studion Special: Börje Salming 1951–2022", direktsänds NHL–matchen Arizona mot Minnesota på Viaplay och V sport premium.

Mer läsning:

NÄSTA ARTIKEL