Ny serie om Börje Salming med Valter Skarsgård och Hedda Stiernstedt

Ny serie om Börje Salming med Valter Skarsgård och Hedda Stiernstedt

  • Viaplay
Filmtopp
Uppdaterad 17 november 2022 kl. 16:11 | Publicerad 04 november 2022 kl. 08:11

Dramatisering om tidigare hockeystjärnans otroliga karriär

Viaplay presenterar deras nya dramaserie om Börje Salmings hockeykarriär. I huvudrollerna ser vi Valter Skarsgård och Hedda Stiernstedt.

Hedda Stiernstedt (Vår tid är nu) gör Valter Skarsgård sällskap i Viaplays dramatisering av Börje Salmings fantastiska hockeykarriär. Stiernstedt spelar Börjes hustru Margitta, medan Oscar Skagerberg (The Last Kingdom) spelar Börjes bror Stig Salming, och Pelle Holmström (Partisan) spelar hockeystjärnan Inge Hammarström. För regin står Amir Chamdin (Cornelis, Partisan). Bland övrig cast ser vi Jason Priestley (Beverly Hills), A.C. Peterson (Narc, Shooter), Simon Lööf (Threesome) och Kelly van der Burg (Decoys). Seriens titel och premiärdatum kommer att presenteras längre fram. 

Mer läsning:

Börje Salming är en av Sveriges och hockeyvärldens största ikoner. I en ny originalserie från Viaplay ska regissören Amir Chamdin dramatisera den karriärdefinierande perioden i Börjes liv, som lade grunden till en framgångssaga som gav honom smeknamnet ”The King” i Nordamerika. Dramaserien kommer att skildra hur Börje på 1970-talet som en av de första européerna flyttade över Atlanten och bokstavligen slog sig in i den hårdföra hockeyligan.

Ny serie om Börje Salming med Valter Skarsgård och Hedda Stiernstedt
Valter Skarsgård som Börje Salming och Hedda Stiernstedt som Margitta Wendin. Foto: Viaplay.

Viaplays serie om Börje Salming spelas just nu in i Sverige och Kanada

Valter Skarsgård (Zebrarummet, Lords of Chaos) spelar huvudrollen som Salming i serien, och får sällskap av Hedda Stiernstedt (Vår tid är nu, Beforeigners), som spelar Börjes första hustru Margitta Wendin. Paret träffades i Gävle när Börje spelade i Brynäs, och hon var en viktig del i Börjes karriär när de flyttade från Gävle till äventyret i Nordamerika. 

– Det här är en stark historia om två modiga människor som kastar sig ut i det okända under en tid när väldigt få svenskar flyttade till den delen av världen. Och Margitta är en väldigt spännande och välskriven karaktär! Nu när vi är här på plats i Toronto så märker vi ju också hur oväntat lika jag och Valter är Börje och Margitta som unga, när det reste hit. Det ska verkligen bli en ära att vara en del av den här fina berättelsen och jag är så glad att äntligen få jobba med Amir och hela det duktiga teamet, säger Stiernstedt.

Dramaserien spelas just nu in i Sverige och Kanada. Serien bygger på en originalidé av Canneseries-prisade regissören Amir Chamdin (Partisan, Cornelis). Manusförfattare är Martin Bengtsson, som skrivit boken I skuggan av San Siro, som ligger till grund för filmen Tigrar. Producent är Johanna WennerbergWarner Bros. ITVP Sweden. Exekutiv producent på Viaplay Group är Sara Askelöf.

Dramaserien om Börje Salming kommer att ha exklusiv premiär på Viaplay Groups streamingtjänst Viaplay. Seriens titel och premiärdatum kommer att presenteras längre fram.

Mer läsning:

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL