Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Sök Stäng sök
Pojkar

Pojkar är nästa ungdomsserie på Viaplay

  • Viaplay
Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
10 december 2021
Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
10 december 2021

Testar gränser med sex, alkohol och fester

Ett starkt, nästan obrytbart, band mellan en grupp pojkar är fokuset i Viaplays nya dramatiska originalserie "Pojkar". Pojkarnas relation växer fram i den lokala kyrkokören, men vänskapen blir ännu starkare i livet utanför kyrkan – tills en mystisk död sätter allt på sin spets.

Viaplays nya originalserie Pojkar utspelar sig i natursköna Silkeborg, där sång från den lokala kyrkokören hörs varje söndagsmorgon. I snart tio år har tio unga män träffats här för att sjunga tillsammans medan de samtidigt har knutit en nära vänskap även utanför kyrkan. När kyrkklockorna inte ringer träffas de för att leva ut sina förbjudna drifter och testa sina gränser med sex, alkohol och fester.

Deras väg till vuxenlivet balanserar på en knivsegg mellan ljus och mörker, skuld och oskuld, tro och nihilism. När en av pojkarna dör i en drunkningsolycka under mystiska omständigheter och en ny pojke ansluter sig till gruppen, sätts vänskap och lojalitet på prov. De tvingas nu välja mellan att förbli pojkar eller att växa upp till män.

Pojkar är en serie som ligger helt i linje med vårt engagemang för relevant och samtidsaktuellt innehåll för unga. Serien är en stark och sann berättelse om vänskap, kärlek, far/son-relationer och om att hitta sin plats i livet. Regissören Jonas Risvig är känd för att skapa engagerande innehåll för unga på deras egna villkor och vi har höga förväntningar på denna spännande serie han nu skapar för Viaplay, säger Filippa Wallestam, EVP och Chief Content Officer på NENT Group.

Baserad på egna upplevelser

Regissören och författaren till Pojkar, Jonas Risvig, är känd för att ha skapat autentiska indieserier riktade till unga, bland annat serierna Centrum och Grænser. Pojkar bygger på Risvigs egen uppväxt i Silkeborg, där han själv upplevde kontrasten mellan att gå ut varje helg med kompisar, till att kliva upp på söndagsmorgonen och träffa dem i kyrkokörens oskyldiga rum.

– Det har varit spännande att återvända till mina hemtrakter och utveckla en relevant och dramatisk ungdomsserie här, där jag själv växt upp. Det finns en stor narrativ drivkraft i den skarpa kontrasten mellan kyrkans tysta, ljusa, oskyldiga rum kontra pojkarnas dolda, mörkare gemenskap definierad av alkohol, sex och gränsöverskridande handlingar. Samtidigt tror jag att de flesta kommer att kunna identifiera sig med berättelsen om att vara i en gemenskap där du kan prova dig fram, och som på gott och ont bidrar till att definiera den person du växer upp till, säger Jonas Risvig.

Pojkar består av åtta avsnitt à 24 minuter och har premiär på Viaplay under 2022.

Mer läsning:

NÄSTA ARTIKEL