Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Sök Stäng sök
Peter Stormare och Alexander Karim om The Box

Peter Stormare och Alexander Karim om The Box

  • Viaplay
Filmtopp
Filmtopp | Intervju
30 november 2021
Filmtopp
Filmtopp | Intervju
30 november 2021

Stjärnorna om årets knepigaste serie

Första säsongen av den psykologiska thrillern "The Box" finns nu att streama i sin helhet på Viaplay. Filmtopp intervjuar Alexander Karim och Peter Stormare, som berättar om hur det var att spela in till ett närmast obegripligt manus.

FLER INTERVJUER:

I The Box följer vi en polis som sitter inlåst i ett rum utan att kunna fly. Det som börjar som en karaktärsdriven thriller utvecklas snart till en övernaturlig mardröm. På rollistan ser vi de två svenska stjärnorna Peter Stormare och Alexander Karim, som spelar mot den Emmybelönade brittiska skådespelerskan Anna Friel från Marcella

I deras intervju med Filmtopp berättar Peter och Alexander om hur det var att spela in en knepigt berättad serie där de inte ens fick läsa hela manuset. Peter berättar jämför serien med att göra avantgardistisk, psykedelisk punk, och berättar hur seriens manusförfattare och showrunner Adi Hasak till och med fick förklara för regissören hur saker och ting hörde ihop. 

Alexander, som är etablerad här i Sverige delar med sig om hur det var att jobba med två så pass stora motspelare som Peter och Anna. Allra mest imponerad blev han över hur Anna gav allting i alla hennes scener, när hon inte ens syntes på bild.

Se Filmtopps intervju med Peter Stormare och Alexander Karim här:

Du hittar alla våra filmade intervjuer på Filmtopps Youtube-kanal.

NÄSTA ARTIKEL