Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Sök Stäng sök
Peter JIhde

Peter Jihde leder satsningen "Beat Diabetes – Kampen för livet"

  • Viaplay
Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
08 oktober 2021
Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
08 oktober 2021

Tillsammans med Rikke Gøransson och Iman MeskiniSnart visas den nya skandinaviska diabetessatsningen "Beat Diabetes – Kampen för livet". Tre kända svenskar, danskar och norrmän tävlar mot varandra i olika grenar för att samla in pengar till forskning och att öka medvetenhet om sjukdomen.

Den 14 november uppmärksammas världsdiabetesdagen runt om i världen. Viaplay sätter fokus på denna dag med det nya välgörenhetsprogrammet Beat Diabetes – Kampen för livet.

Peter Jihde, Rikke Gøransson och Iman Meskini leder programmet tillsammans. De skandinaviska grannländerna representeras av tre kända svenskar, danskar och norrmän som utmanar varandra i olika grenar för att samla in pengar till diabetesforskningen och öka kunskap och kännedom om diabetes typ 1 och typ 2.

– Årets viktigaste kväll för nordens alla diabetiker. Vi är många. Och tyvärr blir vi fler. Det kan den här kvällen ändra på. Att få göra den med Rikke och Iman inför tittare i tre länder blir en milstolpe för mig, säger Peter Jihde.

Under programmet får tittarna även en inblick i hur det är att leva med eller nära diabetes med personliga berättelser från människor som har någon form av koppling till sjukdomen. Det blir även artistuppträdande i programmet.

Idag har över 500 000 svenskar diabetes typ 1 och 2 och i världen är över 400 miljoner människor drabbade. Norden är per capita högst drabbat i världen vad gäller personer med typ 1-diabetes.  Sedan 2017 har NENT Group har arbetat med att belysa kampen mot diabetes. Under 3 år har man samlat in över 20 miljoner kronor till diabetesforskningen och i början av 2020 var NENT Group med och grundade Beat Diabetes Foundation, som idag verkar som en fristående stiftelse med ändamålet att BEAT Diabetes.

Programmet visas på Viaplay, TV3 och Viafree klockan 20.00 – 22.00. Läs också vår intervju med Peter Jihde där han berättar om projektet han är mest stolt över i karriären.

NÄSTA ARTIKEL