Partisan

Partisan slår tittarrekord

  • Viaplay
Filmtopp
18 augusti 2020 kl. 16:02

Viaplays originalserie "Partisan", med Fares Fares, Johan Rheborg och Sofia Karemyr, hyllades av kritikerna inför söndagens premiär. Och gensvaret från tittarna var minst lika starkt. Partisan är den mest sedda originalserien ett premiärdygn någonsin på Nordic Entertainment Groups streamingtjänst Viaplay.

Efter söndagens premiär tog regissören Amir Chamdins hajpade kriminalthriller Partisan, med Fares Fares och Johan Rheborg i bärande roller, över platsen som Viaplays mest streamade originalserie ett premiärdygn i hela Norden. Partisan hade 18 procent fler unika tittare i Norden under premiärdygnet jämfört med den tidigare rekordhållaren, Maskineriet.

– Vilken kul nyhet, det glädjer mig att höra! Jag hoppas att folk kollar vidare nu, säger Fares Fares.

– Att Partisan har något extra visste vi, men det är fantastiskt att se att den trots sommarvärmen redan tagits emot så väl av våra tittare, och jag är extra glad över att nästan alla som började titta valde att se båda episoderna. Nu ser vi fram emot en fantastisk höst, där vi bland annat följer upp Partisan med andra säsongen av Älska mig och Camilla Läckbergs Lyckoviken, säger Filippa Wallestam, EVP och Chief Content Officer på NENT Group.

I "Partisan" spelar Fares Fares lastbilschauffören Johnny, som tagit jobb på den framgångsrika ekologiska farmen Jordnära, en gated community med sin egen kultur och egna regler. Jordnäras jordbruksverksamhet styrs av den karismatiske och auktoritäre Kent som spelas av Johan Rheborg.

Johnny, som verkar ha en egen mystisk agenda inne i det idylliska samhället, får börja sin tjänst med att hämta de två unga fosterhemsflickorna Nicole och Maria till Jordnära. Snart upptäcker Johnny att något inte står rätt till i Jordnära och han börjar bli orolig för flickorna, som spelas av Sofia Karemyr och Ylvali Rurling. I övriga roller ser vi bland andra Anna Björk som Jordnäras överhuvud Maud, Emelie Garbers som Kents hustru Susanne, Linus Wahlgren som gymnastikledare och Pelle Holmström som grindvakten Victor.

– Jag är uppriktigt överväldigad och djupt tacksam över all fantastisk respons och alla fina recensioner. Och nu också med vetskapen om att Partisan har nått en mycket stor publik under premiärhelgen, gör det helt magnifikt, säger Amir Chamdin.

Inför söndagens premiär hyllades Partisan av många kritiker, som gav både höga betyg och fina vitsord:

Expressen (4/5): ”En av de de bästa svenska miniseriena någonsin”.

SVT Morgonstudion: ”Den bästa svenska serien hittills i år”.

Aftonbladet (4/5): ”Udda, obehaglig och lyckad thriller.”

Göteborgs-Posten (4/5): ”Johan Rheborg briljerar”

Filmtopp (4/5): "Partisan är en av årets bästa svenska serier”

TT nöje och kultur (3/5): ”Fares är magnetisk i huvudrollen.”

Tredje avsnittet av "Partisan" släpps på söndag på Viaplay. För en rejäl djupdykning i serien, spana in vårt reportage där Johan Rheborg bland annat berättar om hur det var att skendränka en motspelare.

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL