Paradise 2022: Andreas Montoya – därför känner du igen honom

Paradise 2022: Andreas Montoya – därför känner du igen honom

  • Viaplay
Filmtopp
Uppdaterad 23 oktober 2022 kl. 07:10 | Publicerad 22 oktober 2022 kl. 14:10

Här kan du ha sett Andreas tidigare

Den 24 oktober är det dags för premiären av "Paradise", Viaplays nyversion av tidigare skrotade "Paradise Hotel". En av deltagarna i säsongen är Andreas Montoya och för många kan hans ansikte kännas bekant.

Den självutnämnda fashionistan Andreas Montoya, 34 år från Uppsala, arbetar som frisör och beskriver sig själv som Uppsalas partyprins och slår fast att med honom så bli livet alltid något extra.

Här kan du ha sett Andreas Montoya från Paradise 2022

Andreas Montoya i Paradise 2022
Andreas Montoya. Foto: Viaplay.

När vi får se Andreas i Paradise är det en comeback i tv-rutan. Tidigare har vi kunnat se honom i en rad olika tv-produktioner. Han deltog exempelvis i SVT-serien Flytta hemifrån från 2009, där fokus riktades mot ungdomar som nyligen flyttat hemifrån och plötsligt ställts inför vardagslivets alla utmaningar. Relativt kort därefter deltog Andreas i piloten till Ung och bortskämd på SVT, men ska därefter ha tackat nej till att medverka i säsong 1 och 2 av realityserien.

Nästan stund i strålkastarljuset dök upp 2015, då Andreas Montoya medverkade i SVT-programmet Under samma tak – ett program där unga som gamla flyttade in på en herrgård tillsammans. Allra senaste kunde vi dock se Andreas i dundersuccén Masked Singer, och det som "Sjöjungfrun" tillsammans med Yohio, där Andreas agerade body-double åt artisten.

Känner du igen Andreas är det med andra ord inte helt och hållet förvånande.

Därför sökte Andreas Montoyas till Paradise

Att Andreas Montoya valt att vara med i Paradise 2022 är inget slumpartat beslut. För Viaplay berättar han att han har följt Paradise Hotel ända sedan starten 2005 och att han funderat över vad det är för typ av människor som medverkat i programmet.

– Någon gång måste någon som mig få vara med, punkt slut, säger Andreas. Och med allt som hänt så har det blivit ett nytt format och ja, här är jag, tillägger han.

Den nya säsongen av Paradise beskriver han som att den har en "ny touch", att den är oförutsägbar och att den höjer ribban gentemot det tidigare formatet.

– Glöm allt ni sett, det är nu det gäller, allt annat var ett förspel. Nu börjar akten!

Andreas hade också chansen att medverka i en annan dokusåpa med premiär senare i år, men valde att tacka nej eftersom hans fokus enbart låg på att vara med i Paradise.

"Paradise" har säsongspremiär på Viaplay den 24 oktober. Programmet leds av Tone Sekelius.

Mer läsning:

NÄSTA ARTIKEL