På gatan där jag bor

På gatan där jag bor – ny Viaplayserie med Lena Philipsson

  • Viaplay
Filmtopp
07 september 2022 kl. 09:33

Serien har premiär exklusivt på Viaplay under nästa år

Sångerskan Lena Philipsson gör sin första huvudroll i Viaplays kommande originalserie "På gatan där jag bor".

Sångerskan Lena Philipsson gör sin första huvudroll i Viaplays kommande originalserie På gatan där jag bor. Dramaserien i sex delar är inspirerad av låten På gatan där jag bor, skriven av Thomas Orup Eriksson, och handlar om ett nytt kärleksförhållande som på olika plan påverkar grannarna i området.  

– Det ska bli otroligt spännande att få kliva in i den här världen tillsammans med Viaplay, säger Lena Philipsson.

Lena Philipsson är en av Sveriges mest folkkära artister och har rönt stora framgångar med låtar som Det gör ont, Dansa i neon och På gatan där jag bor. Den sistnämnda blev samma år som den släpptes, 2005, en stor radiohit och nu ska Lena Philipsson själv spela huvudrollen i originalserien på Viaplay med samma namn. 

– Det känns så klart lite pirrigt men mest känns det roligt att få testa något nytt, säger Lena Philipsson.

"En serie jag själv skulle tittat på"

Serien bygger på en originalidé från manusförfattaren Mikael Newihl (Max Anger – With one eye open) där huvudrollen skräddarsyddes för Lena Philipsson.

– Hon fanns direkt i mina tankar när jag fick idén till det här relationsdramat, så jag chansade och skrev helt enkelt huvudkaraktären till henne, höll andan och hoppades att hon skulle gilla den. Som tur var gjorde hon det, säger Mikael Newihl. 

Lena framhåller att det är en serie som faller henne i smaken. 

– Jag blev såklart smickrad när jag fick frågan men framför allt gillade jag tonen i serien och vad den berättar. För mig handlar den om att inte vara rädd för förändring och att våga släppa taget även om det gör ont. Verkligen en serie jag själv skulle tittat på, säger Lena Philipsson. 

Historien kretsar kring Nina (Lena Philipsson) som precis inlett ett nytt förhållande efter att hennes make gått bort fyra år tidigare. Nina är omtyckt på gatan där hon bor, men hennes nya förhållande blir omvälvande för hela grannskapet - och det sociala samspelet sätts på prov både inom och mellan familjer. 

Inspelningarna av På gatan där jag bor påbörjas i höst och serien i sex delar har exklusiv premiär på Viaplay under nästa år. 

– Det känns helt fantastiskt att få göra en serie med Lena Philipsson, en av Sveriges absolut mest kända och folkkära artister. Det är en serie som handlar om att utmana och ifrågasätta den konservativa tanken där nytt är synonymt med främmande och främmande synonymt med farligt, säger Filippa Wallestam, EVP och Chief Content officer på Viaplay Group.

"På gatan där jag bor" produceras av Viaplay Studios med Cecilia Norman Mardell som producent och manus av Mikael Newihl. Regissör är Lena Koppel (Hur många Lingon finns det i världen?) och exekutiv producent på Viaplay Group är Helena Larand (Threesome).

Mer läsning:

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL