Alla nya Astrid Lindgren-produktioner

Nya Ronja Rövardotter – så långa blir avsnitten

  • Viaplay
Filmtopp
06 februari 2023 kl. 16:02
ANNONS
ANNONS

Nya detaljer om Viaplays kommande Ronja Rövardotter-serie

Viaplay har i dag presenterat sin vår 2023 och som strössel på de många spännande premiärerna som väntar den närmaste tiden passade man samtidigt på att blicka framåt mot hösten.

Under Viaplays stora vårpresentation riktades strålkastarljuset mot alla de spännande premiärer som väntar de närmaste veckorna och månaderna. Utöver vårens många höjdpunkter, där unga kreatörer och kvinnliga berättare var huvudteman, blickades det också mot framtiden. Inte minst mot hösten då Viaplays storsatsning, den kommande Ronja Röverdotter-serien, har premiär.

Presseventet bjöd både på bekräftelser av tidigare nyheter och några nya detaljer om serien. Streamingtjänsten bekräftade bland annat att serien, vars inspelning har pågått i 11 månader, mycket riktigt kommer att ha premiär till hösten.

Eric i stupstocken
Filmtopps chefredaktör sätts i stupstocken. Foto: Axel Diedrichs / Filmtopp Media.

Så långa blir avsnitten i Ronja Rövardotter-serien

Av den nya informationen som avslöjades om serien var det längden på den kommande serien som stack ut. Med storstjärnan Sverrir Gudnason på scen, som har en roll i Ronja, meddelades det att vi har mycket material att se fram emot med Astrid Lindgrens älskade karaktär.

Serien kommer nämligen att bestå av hela 12 avsnitt på cirka 45 minuter vardera. Det var sedan tidigare känt att det skulle komma 12 avsnitt, men det är först nu vi fått veta hur långa de kommer att vara. Enligt uppgifter som Filmtopp tidigare tagit del av kommer dessa 12 avsnitt att delas upp på två säsonger. Handlingen är baserad på Astrid Lindgrens verk och manus har skrivit av Bron-skaparen Hans Rosenfeldt.

Gudnason är enbart en av många namnkunniga skådespelare som medverkar i produktionen. Vid sin sida har han bl.a. Johan Ulveson, Pernilla August, Vera Vitali och Christopher Wagelin.

Mer läsning:

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL