Mitt liv som Lasse Hallström har premiär 18 november på Viaplay

Mitt liv som Lasse Hallström har premiär 18 november på Viaplay

  • Viaplay
Filmtopp
01 november 2022 kl. 08:00

Lär känna den Oscarsnominerade regissören

Han är en av Sveriges främsta regissörer, Oscarnominerad, jobbat med de största Hollywoodstjärnorna och med ABBA. Nu kommer dokumentären om hans karriär.

Lasse Hallström är aktuell med storfilmen Hilma om konstnären Hilma af Klint. I samband med filmpremiären på Viaplay den 18 november släpps även den helt nya dokumentärserien. I Mitt liv som Lasse Hallström får tittarna en inblick i hans liv både professionellt och privat, med unikt arkivmaterial och intervjuer med både familjemedlemmar och världsstjärnor.

Dokumentären i två delar belyser Lasse Hallströms händelserika liv från barndomen fram till nutid där arbetet med hans senaste storfilm Hilma löper som en röd tråd genom hela serien.

– Att få sitt arbetsliv sammanfattat i en dokumentär är ju otroligt roligt, i två delar dessutom! Jag är smickrad över uppmärksamheten och möjligheten att värdera och omvärdera det jag gjort hittills, säger Lasse Hallström.

Tobey Maguire
Tobey Maguire pratar om Lasse Hallström. Foto: Viaplay.

Flera stora stjärnor medverkar

Lasse Hallström är en av Sveriges främsta regissörer med globala filmsuccéer som Gilbert Grape, Ciderhusreglerna, Mitt liv som hund, Chocolat och många fler på meritlistan. Han står också bakom flera av ABBA:s mest framgångsrika musikvideor. I Mitt liv som Lasse Hallström medverkar en rad svenska och internationella stjärnor såsom Benny Andersson, Björn Ulvaeus, Helen Mirren, Richard Gere, Richard Dreyfuss och Tobey Maguire. Det bjuds också på ett unikt bakom kulisserna-material från inspelningen av Hilma samt arkivmaterial från både svenska och utländska produktioner.

Mitt liv som Lasse Hallström produceras av Björn Sjönell på produktionsbolaget All We Need Is Live. Björn Sjönell har tidigare bland annat gjort dokumentären En ängslig gosses memoarer – de första åttio åren om multikonstnären Lasse Åberg.

– Arbetet med produktionen har varit fantastiskt intressant och stimulerande för mig och min kollega Mathias Näslund. Samtliga möten med svenska som utländska storheter; skådespelare, författare, musiker med flera har givit en samstämmig bild om varför Lasse lyckats leverera en mängd oförglömliga produktioner som roat och rört miljontals av människor i det vi alla kan känna igen oss i, säger producent Björn Sjönell.

Båda avsnitten av Mitt liv som Lasse Hallström har premiär på Viaplay den 18 november.

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL