Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Sök Stäng sök
Premiär för North Sea Connection med Alida Morberg

North Sea Connection säsong 2 – Detta vet vi

  • Viaplay
Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
20 november 2022
Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
20 november 2022

Återvänder Viaplays internationella satsning?

Har du likt många andra streamat alla sex avsnitt som ligger ute och vill veta om vi får se "North Sea Connection" säsong 2? Filmtopp väger oddsen!

Viaplays nya internationella satsning ger oss en spännande historia om skepparen Ciara som måste vidta drastiska åtgärder för att skydda sin familj när hennes brors affärer med en svensk drogkartell går snett. Tillhör du de som streamat den första säsongen och undrar hur det blir med North Sea Connection säsong 2? Detta vet vi.

North Sea Connection säsong 2 – Detta vet vi
Foto: Viaplay.

För närvarande har Viaplay inte gett oss något konkret besked kring en andra säsong av serien i vilken vi ser svenska Alida Morberg som polis. Förmodligen inväntar de responsen från deras prenumeranter, som sedan premiären kunnat se alla avsnitt. Tills vi får veta hur det blir med seriens framtid får vi tillåta oss att spekulera. 

Så vad talar för att vi får se en andra säsong av North Sea Connection? För det första är serien än så länge en av streamingtjänstens få internationella satsningar. Det skulle därför förvåna oss ifall den inte ansågs vara viktig för deras ambitioner om att växa utomlands. Serien har också blivit väl omskriven av irländska medier som berömt den för att vara en tajt thriller. Vidare har Viaplays samarbete med Screen Ireland och RTÉ (Irlands motsvarighet till SVT) tidigare genererat en fortsättning på serien Kin som ska få sin andra säsong. 

Vi bedömer även förutsättningarna att bygga vidare på själva berättelsen som goda. Du som sett den första säsongen av North Sea Connection vet mycket väl om att den slutar med en cliffhanger för Alida Morbergs karaktär som hamnar i knipa. 

North Sea Connection säsong 2 – Detta vet vi
Foto: Viaplay.

När kommer North Sea Connection säsong 2?

Som saker och ting ser ut just nu förväntar vi oss att få se mer av den nya serien. Men det är desto svårare att förutspå när det kan komma att ske, mest eftersom vi har så pass få Viaplays av svensk-irländska produktioner att bedöma takten ifrån. Sett till att det gått ett år sedan utan att vi fått den andra säsongen av Kin vågar vi inte räkna med att se North Sea Connection säsong 2 under nästa år. Vi skulle snarare tro att det rör sig om en premiär under 2024.

Filmtopp håller dig uppdaterad om vad som händer runt seriens framtid.

Mer läsning:

NÄSTA ARTIKEL