Nordisk premiär för Father Stu på Viaplay

Nordisk premiär för Father Stu på Viaplay

  • Viaplay
Filmtopp
02 december 2022 kl. 10:12
ANNONS
ANNONS

Mark och Mel i biografiskt drama

Det biografiska dramat "Father Stu" kommer till den svenska marknaden för första gången när den har premiär på Viaplay i dag, den 2 december. I huvudrollen ser vi Mark Wahlberg, som dessutom görs sällskap av Mel Gibson.

"Father Stu" hade premiär redan under våren 2022 och har därefter letat sig till allt fler marknader under årets gång. I Europa är det dock ytterst få som valt att ge filmen en chans och till den nordiska marknaden har den alltså hittat först nu.

Filmen handlar om Stuart Long (Mark Wahlberg), en amatörboxare som får sin karriär avslutad i förtid när han ådrar sig en skada. När han tvingas byta riktning i livet tar han sikte på Hollywood för att bli en stjärna och börjar jobba som butiksbiträde för att kunna försörja sig tills drömmen uppfyllts. I arbetet träffar han en katolsk söndagsskollärare som han omedelbart fattar tycke för, men som han inte lyckas charma. För att vinna hennes gunst börjar han gå till kyrkan. Efter en svår motorcykelolycka blir kyrkobesöken dock något annat än bara ett sätt att imponera på en tjej – Stu börjar fundera på om han är menad för någonting större och påbörjar resan mot att bli en katolsk präst.

Father Stu är skriven och regisserad av Rosalind Ross. I rollerna ser vi Mark Wahlberg, Mel Gibson, Teresa Ruiz, Jacki Weaver, Malcolm McDowell och Anett Mahendru m.fl. Filmen finns tillgänglig på Viaplay från och med den 2 december.

Mer läsning:

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL