Trailer: RIKET EXODUS – se Mikael Persbrandt skrika "Danskjävlar"

Mikael Persbrandt om nya RIKET: "En längtan att säga Danskjävlar"

  • Viaplay
Filmtopp
18 oktober 2022 kl. 11:10

Känner du igen det inre ropet?

I nya "RIKET: EXODUS" ser vi Mikael Persbrandt som Stig Helmer Jr. I en intervju berättar han om om att ta plats efter Ernst-Hugo Järegård och att säga "Danskjävlar".

I Lars von Triers kultförklarade serie "RIKET" vaknar ondskan till liv på Rikshospitalet i Danmark. I de två första säsongerna fick vi se den oefterhärmlige skådespelaren Ernst-Hugo Järegård spela en danskhatande överläkare vid namn Stig-Helmer. I nya Riket: Exodus spelar ingen mindre än Mikael Persbrandt hans son Stig Helmer Jr. som även han är en överläkare med stort förakt mot Danmark.

Mikael Persbrandt om nya RIKET: "En längtan att säga Danskjävlar"
Mikael Persbrandt. Foto: Viaplay.

Mikael Persbrandt om nya RIKET: "En längtan att säga Danskjävlar"

Persbrandt har tidigare kallat det för en stor ära att få ta Järegårds plats när Lars von Trier knyter ihop säcken på hans kanske mest älskade verk. I en ny exklusiv intervju berättar Persbrandt om det som serien kanske är mest förknippad med "Danskjävlar", och vad som gjorde det så speciellt:

– Ernst-Hugo är Ernst-Hugo. Det var en magisk skådespelare och en märkligt magisk personlighet. Jag tror att det finns en längtan hos oss alla att säga "Danskjävlar" och när Ernst-Hugo gjorde det så jävla bra så blev det ett begrepp.

Se ett utdrag ur intervjun med Persbrandt om nya "RIKET" här:

Den svenska storstjärnan har hyllats brett för sin insats i serien, som flera recensenter menar är en enda hejdlös galenskap med enormt mycket humor i.

Mer om nya RIKET: EXODUS

Starkt påverkad av spökandet i TV-serien RIKET söker sömngångaren Karen efter svar på seriens olösta mysterium för att rädda sjukhuset från undergång. En kväll faller Karen i djup sömn och i sömngångartillstånd hamnar hon på något oförklarligt sätt utanför Rigshospitalet. Porten till Riket har börjat öppna sig på nytt.

Förutom Persbrandt ser vi flera andra stora namn ta plats på rollistan, däribland Alexander SkarsgårdTuva Novotny och David Dencik.

Den nya säsongen finns tillsammans med de två föregående att streama på Viaplay. 

Mer läsning:

NÄSTA ARTIKEL