Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Sök Stäng sök
Meningen med Livet – allt om nya serien

Meningen med Livet – allt om nya serien

  • Viaplay
Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
09 mars 2022
Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
09 mars 2022

Stjärnspäckad rollista i Viaplays nya storsatsning

"Meningen med livet" är titeln på Viaplays kommande originalserie med bland annat Celie Sparre, Ulf Stenberg och Helena af Sandeberg. Den beskrivs som ett varmt men samtidigt mörkt humordrama om systerskap, familjeband, kärlek och sökandet efter vad man vill göra med livet.

Viaplays nya originalserie Meningen med livet handlar om systrarna Alva (Celie Sparre) och Ellen (Helena af Sandeberg) och deras familjer. Alva, som är tillsammans med pojkvännen Nico (Hannes Fohlin), vill inget hellre än att få bli mamma, problemet är bara att det inte går. Ellen vill inget hellre än att slippa vara mamma, men hon har redan har tre barn tillsammans med sin make Alex (Ulf Stenberg).

Celie Sparre spelar en karaktär som inte vill något hellre än att få barn. Helena af Sandeberg spelar hennes syster, som vantrivs med livet som trebarnsmamma:

– Det är så varmt berättat, om systerskap, familjeband, längtan efter barn, kärlek och sökandet efter vilket liv man vill leva. För det är ju inte alltid så lätt att veta, säger Celie Sparre.

– När jag läste manuset första gången kände jag bara "JA!". Ellens känsla av att ha tappat bort sig själv i allt det som barn och familj innebär tror jag väldigt många kan känna igen sig i. Jag kan det definitivt, säger Helena af Sandeberg.

När har "Meningen med livet" premiär?

Skaparna bakom serien har utgått från sina egna liv när de skrivit Meningen med livet. Maria Nygren är trebarnsmamma och sliter med att få allt att gå ihop. Tove Eriksen Hillblom har länge kämpat med IVF och att möta omgivningens blickar och frågor om barnlöshet. Meningen med livet tar sig an komplexiteten kring kvinnlighet, med ambivalensen till mammarollen eller vad som händer med en kvinnas självkänsla om hon är infertil.

– Meningen med livet, enligt samhället i alla fall, är att skaffa barn. Sedan är man klar. Eller? Det är ändå upp till en själv i slutändan att definiera sig själv, vem man är och vad som är poängen med allt. Den här serien har utvecklats till något som innehåller flera lager av allmänmänskliga och eviga problem; att försöka hitta sin plats i livet, att vilja passa in och att vara lyckad, säger skaparna Tove Eriksen Hillblom och Maria Nygren.

Inspelningen har precis startat i Stockholm och premiären är planerad till hösten 2022 på Viaplay.

MER LÄSNING:

NÄSTA ARTIKEL