Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Sök Stäng sök
Maskineriet säsong 3 – blir den av?

Maskineriet säsong 3 – blir den av?

  • Viaplay
Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
16 maj 2022
Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
16 maj 2022

Här är vad som talar för att vi får en till säsong

Har du sett hela den andra säsongen och undrar hur det ser ut med Maskineriet säsong 3? Filmtopp gräver i saken!

I den andra säsongen av Maskineriet avtjänar Olle ett fängelsestraff i Sverige, men utsikterna för att släppas hotas av att han anklagas för medverkan till ett mord som exfrun Monika begått. Undrar du likt många andra ifall vi kommer att få se Maskineriet säsong 3? Då kan du komma att få bli undrandes ett tag till.

Viaplay har inte gett några uppgifter om att de förnyar serien med en tredje säsong. Det kan också komma att dröja innan vi får sådana besked. Detta grundar vi på att den första säsongen hade premiär i maj 2020 och att vi först i augusti 2021 fick beskedet att en uppföljare var på väg. Förhoppningsvis behöver vi inte vänta lika länge på information om en tredje säsong av Maskineriet.

Det finns faktorer som talar för att vi får se en till säsong av serien. Den första säsongen slog nämligen tittarrekord på Viaplay under sitt första premiärdygn och blev unisont hyllad av kritikerkåren. Intresset för serien har föga förvånande varit fortsatt stort in på dess fortsättning, som även den mottagits väl. Filmtopps recensent Oscar Pettersson kallar den för en av de bättre svenska produktioner han sett på senare år. Lägg därtill att Viaplay gärna vill hålla hårt i sina nordiska succéer, som de gjort med serier som Pörni och Wisting.

Något som däremot sätter en eventuell tredje säsong i gungning är den andra säsongens slut: 

Är det här slutet eller kommer det en säsong till? Slutet är ju bra, och den borde vara slut här, men som åskådare vill jag bara se mer, skriver Oscar Pettersson om slutet på säsong 2. 

Men som vi alla vet kan serieförfattare skriva sig ur situationer på sätt vi minst anar det. Kommer fansen att kräva en till säsong skulle det förvåna oss ifall det inte blir någonting mer.

När kommer Maskineriet säsong 3?

Om Viaplay väljer att ge tittarna en ny säsong av serien så kan den – baserat på sin produktionstakt hittills – komma att dyka upp så sent som 2024. Men innan vi spekulerar närmare kring ett premiärdatum ska Maskineriet säsong 3 först bekräftas.

Filmtopp håller dig uppdaterad om seriens framtid.

Mer läsning:

NÄSTA ARTIKEL