Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Sök Stäng sök
Maskineriet säsong 2 – Trailer & premiärdatum!

Maskineriet säsong 2 – Trailer & premiärdatum!

  • Viaplay
Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
22 april 2022
Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
22 april 2022

Gör dig redo för en ny intensiv säsong

Snart är det dags för Maskineriet säsong 2 att ha premiär. Nu har en ny trailer släppts som utlovar en hel del adrenalin…

I maj är det premiär för den andra säsongen av Viaplays actionspäckade originalserie Maskineriet. Anastasios Soulis iklär sig återigen rollen som den kriminella Palle. Vid sin sida har Palle den här säsongen flickvännen Julie, som porträtteras av sångerskan och entreprenören Roshi Hoss.

– Om man älskar hög puls, spänning och action så är det här serien man ska se. Samtidigt är den väldigt fin med relationer man vill ska hålla hela vägen. Man får starka känslor för karaktärerna - trots svek och komplexa samt moraliska dilemman, säger Roshi Hoss.

Intensiva ledord för nya säsongen

Nagelbitande spänning, action och svåra relationer – det är ledorden för andra säsongen av Viaplays originalserie Maskineriet. Säsongen börjar med att huvudpersonen Olle Hultén (Kristoffer Joner) avtjänar ett fängelsestraff i Sverige och hoppas på att bli frisläppt för gott uppförande. Men utsikterna för att släppas hotas av att Olle anklagas för medverkan till ett mord som hans exfru Monika (Emilia Roosmann) har begått. Intrigerna tätnar när Olles och Monikas son tar sin skolklass som gisslan, för att få ut sina föräldrar från fängelset. Frågan är nu hur långt Olle är villig att gå för att rädda sig själv och sin familj?

Omedelbar tittarsuccé

Den första säsongen av Maskineriet var en omedelbar tittarsuccé och gick hem både hos den svenska och norska publiken. Kristoffer Joner (Mission: Impossible – Fallout), Hanna Alström (Ted – för kärlekens skull), Anastasios Soulis (Gåsmamman) och Emilia Roosmann (Knutby) är tillbaka i de mer framträdande rollerna.

Svenska entreprenören och sångerskan Roshi Hoss gör också en av de mer framträdande rollerna. Hon har tidigare synts i produktioner som Finaste familjen och Hjerson.

… Det var utvecklande och väldigt speciellt för mig. Det är min första dramaserie där jag har en större roll. Richard Holm är en av de bästa regissörerna jag jobbat med. Han utmanade mig, han utvecklade mig och han såg direkt hur jag ville absorbera in alla lärdomar han hade, så han höll inte tillbaka och det är en stor anledning till att jag känner mig vassare än någonsin med mitt skådespeleri. Samma gäller Anastasios Soulis som var mitt motspel. Han fick mig att känna mig trygg på set och gav mig tips när jag bad om det - så hjälpsam och fin! Ett otroligt team med så mycket glädje och värme, trots drama och tunga scener. Älskade varenda sekund, säger Roshi Hoss.

Fått bygga muskler för nya säsongen

Anastasios Soulis, som medverkade i första säsongen, spelar karaktären Palle - som nu genomgått en förändring både mentalt och fysiskt.

– Det roliga med Palle är ju att han ena sekunden kan vara rätt kass, och i nästa sekund ganska obehaglig. Den här säsongen är han lite förändrad, hans tid i fängelset har gjort honom mer härdad. Dessutom ville Richard Holm ha en fysiskt större Palle, så jag fick tillbringa en del tid på gymmet, säger Anastasios Soulis.

Han passar även på att hylla sina kollegor:

– Det var fint att jobba med Kristoffer och Hanna igen. Därtill fick jag jobba mycket med Roshi, som kom in och satte Julie-karaktären som en smäck, säger han.

Säsong två av Maskineriet består av sex avsnitt och regissör även för andra säsongen är Richard Holm. Producenter är Martin Persson, Mia Welin, samt exekutiv producent Miira Paasilinna för Anagram Sverige. Jon Petersson är exekutiv producent för NENT Group.

Andra säsongen av Maskineriet har premiär den 15 maj.

Mer läsning:

NÄSTA ARTIKEL