Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Komedi om Palmemordet till Viaplay

Komedi om Palmemordet till Viaplay

  • Viaplay
Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
09 mars 2021
Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
09 mars 2021

Kan en privatspanare på dekis lösa en av världens största mordgåtor?

Stjärntäta komedin "We Got This" kommer till Viaplay den 21:a mars där samtliga sex avsnitt släpps samtidigt.

MER LÄSNING:

Senaste nytt på Viaplay

Recension – We Got This

I den svenska komediserien "We Got This" följer vi skuldsatte exilamerikanen George English. Han vill lägga händerna på de 50 miljoner kronor som delas ut till den som löser mordet på statsminister Olof Palme. I rollerna ser vi bland andra Schiaffino Musarra, Alexander Karim, Sandra Andreis, Lennart Jähkel, Olle Sarri och Johanna Wilson

– Komedi gör det lättare att prata om svåra saker, säger Schiaffino Musarra.

Exilamerikanen George English tycker att han har fått en genialisk idé. Han ska lösa mordet på statsminister Olof Palme och därmed betala av skatteskulderna som hänger över honom. Hur svårt kan det vara egentligen? Med hjälp av en brokig skara hobbyutredare tar George sig an Sveriges största polisutredning genom tiderna, ett vågspel som riskerar att väcka mörka krafter som lurar i skuggorna.

We Got This bygger på idé och manus av Schiaffino Musarra, som ville skapa en både underhållande och allmänbildande historia om det svenska nationaltraumat.

- Det här är inte en komedi om mordet, utan en historia om polisutredningen som mer liknade en absurd komedi. När jag började gräva i historien slog det mig också att svenska ungdomar inte verkar veta att en svensk statsminister har blivit mördad. Jag ville berätta något allmänbildande som också unga människor kan ta till sig, och genom komedin blir det lättare att prata om svåra saker, säger Schiaffino Musarra.

I seriens övriga roller ser vi bland andra Alexander KarimSandra AndreisOlle SarriLennart Jähkel och Johanna WilsonWe Got this producerades av Jarowskij och regisserades av Patrik Eklund.

We Got This har premiär 21 mars med alla sex avsnitt på Viaplay.

För fler nyheter --> Scrolla vidare!

NÄSTA ARTIKEL