We Got This

We Got This (säsong 1)

  • 6 x 45 min
  • Komedi
Eric Diedrichs
Uppdaterad 15 juli 2020 kl. 20:07 | Publicerad 08 juli 2020 kl. 14:07
Detta är en recension. Analys och ställningstaganden är skribentens.

Skruvad serie om Palmemordet.

SVT:s komediserie om Palmemordet har blivit en vattendelare. Eric Diedrichs ställer sig hos de som hyllar "We Got This" och håller tummarna för en ny säsong.

  • Skapare:
    Schiaffino Musarra
  • I rollerna:
    Schiaffino Musarra, Olle Sarri, Alexander Karim, Anki Larsson, Hans Mosesson m.fl.

Schiaffino Musarra började för flera år sedan arbeta på We Got This, en serie som leker med i princip alla konspirationsteorier om Palmemordet; från att CIA skulle ligga bakom dådet till att Palme skulle fått AIDS och fejkat sin egen död för att bespara hustru Lisbeth från skammen. Att We Got This skulle släppas strax innan Skandiamannen presenterades som gärningsman är med andra ord en slump.

Här följer vi den skuldsatte svenskamerikanen George English (Schiaffino Musarra), som snabbt måste håva in en halv mille. När han får höra att den som knäcker den stora mordgåtan belönas med 50 miljoner kronor bestämmer han sig givetvis för att lösa den. Med en stor dos tur, och lika mycket envishet, börjar han framgångsrikt nysta i något som bäst hade lämnats orört. Den eller de, som ligger bakom modet, vill inget annat än att George gör Palme sällskap på andra sidan graven.

Imponerande manusarbete.

Efter en något vacklande inledning är jag fast. We Got This är ofta hur kul som helst och bra mycket mer fantasifull än sin intetsägande titel. Visst här finns en och annan skavank – som överflödet av svengelska-skämt och några effektsökande dramaturgiska beslut – men i det stora hela bjuder serien på ett knivskarpt manusarbete. Det märks att Musarra kan sina konspirationsteorier och det är svårt att inte låta sig imponeras.

Skådespelet ligger också på hög nivå. Inte minst briljerar Olle Sarri som en paranoid konspirationsförfattare som slår följe med George. Sedan Jesper Ganslandts nattsvarta drama Apan har Sarri gång på gång bevisat att han är mer än bara den "mesige snälle killen" – extra roligt är det att resten av produktionen matchar hans begåvning.

Den som söker tillskruvad sommarspänning, och inte riktigt känner sig till freds med Skandiamannen som gärningsman, gör helt rätt i att dyka huvudstupa före i detta bottenlösa hål av konspiratorisk galenskap. We Got This håller hela vägen in i mål och jag hoppas innerligt att vi får ta del av en andra säsong.

För fler recensioner --> Scrolla vidare! Eller spana in vår lista med årets bästa serier!

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL