KLART: Schibsted köper åtta miljoner aktier i Viaplay – blir näst största ägare

KLART: Schibsted köper åtta miljoner aktier i Viaplay – blir näst största ägare

  • Viaplay
Filmtopp
13 september 2023 kl. 15:09

Mediekoncernen tror på streamingtjänstens framtid

Efter flera ekonomiska bakslag kanske vindarna vänder för Viaplay. Det tycks i vart fall Schibsted tro, som nu köper upp 8 miljoner aktier i det krisande bolaget.

År 2023 har i mångt och mycket visat sig vara ett eldprov för film- och TV-industrin. Utöver den pågående Hollywood-strejken, har bland annat Lionsgate+ lagts ner, Warner Discovery bestämt sig för att stryka "HBO" i HBO Max och TV4 skrotat flera av sina största publikfavoriter. Därtill har vi Viaplay, som efter att ha stått för det största kursraset för ett svenskt bolag på den här sidan av millennieskiftet, varslat anställda på löpande band.

För en månad sedan blev det klart att Canal+ köpte upp 12 procent i det krisande bolaget, något som fick aktierna att återhämta sig något. Nu är det dags för nästa förvärv.

Schibsted köper åtta miljoner aktier i Viaplay – blir näst största ägare

Enligt E24 har mediekoncernen Schibsted köpt åtta miljoner B-aktier i Viaplay Group, vilket motsvarar 10,1 procent av bolaget. Detta gör Schibsted till den näst största delägaren i Viaplay Group efter Canal+.

– Viaplays starka position som streamingtjänst i Norden passar väldigt bra med vår medieverksamhet, och vi är säkra på att vi kan stödja värdeskapande i bolaget, säger Schibsteds VD Kristin Skogen Lund.

Flera storsatsningar på gång

Viaplay har sedan tidigare flera storsatsning på gång till sin streamingtjänst. Utöver sin omtalade Ronja Rövardotter-serie, släpper de Mikael Håfströms storfilm Stockholms blodbad och en dramaserie om Börje Salming med Valter Skarsgård i huvudrollen.

Filmtopp håller dig uppdaterad.

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL