Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Sök Stäng sök
Ida tar ansvar säsong 2 – Detta vet vi

Ida tar ansvar säsong 2 – Detta vet vi

  • Viaplay
Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
30 januari 2022
Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
30 januari 2022

Kommer Ida att ta ansvar igen?

Nu kan du streama hela den första säsongen av Viaplays nya psykologiska dramakomedi. Om du redan svept den är du förmodligen en av som undrar hur det ser ut angående "Ida tar ansvar" säsong 2? Filmtopp har grävt i saken.

I Viaplays norska dramakomedi Ida tar ansvar följer vi den unga och oroliga psykologistudenten Ida som är besatt av katastroftankar. När hon träffar incelpojken Axel övertygas hon därför om att han är en framtida skolskytt, och ser det som hennes jobb att hindra katastrofen.

Filmtopp gav högt betyg till den nya serien som bygger på Kjersti Halvorsens debutroman från 2019 med samma titel, och menar att den med sina åtta tjugo minuter långa avsnitt är perfekt att bingea. Vad gäller Ida tar ansvar säsong 2 hoppas vi förstås därför på att den blir av. Men i dagsläget är det svårt att avgöra hur det blir med serien.

NENT Group som äger Viaplay har i skrivande stund inte bekräftat att vi får se en andra säsong av Ida tar ansvar. Men det skulle förvåna oss ifall de inte var väldigt intresserade av att göra nya avsnitt. Inte nog med att streamingtjänster vill hålla hårt i sina framgångsrika produktioner; serien har med sitt fängslande universum och sina underbara karaktärer lockat ett stort intresse, och har även en stark grund att stå på. Det som kan avgöra huruvida det blir fler säsonger eller inte, är vad statusen är på författaren Kjersti Halvorsens skrivande. 

I en intervju med Leffeslab vid tiden hennes bok släpptes, berättade Halvorsen att hon vill fortsätta skriva böcker. Förhoppningsvis närmar hon sig att bli klar med en andra bok om Ida. Om inte annat, har hon möjligtvis ett underlag som räcker för att NENT Group ska kunna ta berättelsen vidare. 

När kommer "Ida tar ansvar" säsong 2?

Även om NENT Group väljer att förnya sin norska satsning, som man nyligen gjort med Wisting och Pörni, är det svårt att nu förutspå när en andra säsong kan tänkas ha premiär. Sett till att den är en relativt liten produktion i jämförelse med många andra av streamingtjänstens originaltitlar, kan vi komma att få se en uppföljare om ungefär ett år. Det vill säga under starten på 2023.

Filmtopp uppdaterar dig så fort det dyker upp någonting nytt gällande "Ida tar ansvar" säsong 2.

MER LÄSNING:

NÄSTA ARTIKEL