Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Sök Stäng sök
I morgon lanseras Viaplay i Nederländerna

I morgon lanseras Viaplay i Nederländerna

  • Viaplay
Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
28 februari 2022
Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
28 februari 2022

Släpper två originalserier direkt

I morgon, tisdagen den 1 mars, lanseras den svenska streamingtjänsten Viaplay i Nederländerna. Detta tillsammans med originalserierna "Something Stupid" och "The Guilty".

Viaplay lanserar "Something Stupid" och "The Guilty" som sina första manusbaserade Viaplay Originals i Nederländerna. De olika serierna sträcker sig från krimdrama till mörk komedi. Nederländska, nordiska och internationella originalberättelser kommer att utgöra en av grundpelarna i Viaplays erbjudande i sin nyaste marknad, tillsammans med premium direktsänd sport, barninnehåll och Hollywood-filmer och -serier.

Something Stupid är skapad av bästsäljande romanförfattaren Saskia Noort, känd som Nederländernas deckardrottning med fler än 3 miljoner böcker sålda. En mörk komedi producerad av Levitate Film, följer serien tre kvinnor i sökandet på hämnd på mannen som förrått dem, och utforskar teman som jämlikhet och utnyttjande i TV-branschen.

En psykologisk rysare om föräldraskap

– Jag är superexalterad över att skriva min första originalserie för Viaplay. Och det är min första mörka komedi också – vilken ära att få denna chans. Jag kommer inte att göra er besvikna, säger Saskia Noort.

I krimdramat The Guilty upptäcker en mor att hennes tonårsson har begått ett mord – och går extrema längder för att hålla honom fri från fängelse. Skriven av Liesbeth Strik, produceras serien av Ginger Fiction, ett nytt bolag ägt av Vincent TV Producties med fokus på manusbaserat innehåll.

Liesbeth Strik säger följande: “Jag är väldigt exalterad över att göra The Guilty för Viaplay. Det kommer att vara en psykologisk rysare om föräldraskap – en personlig berättelse om en mors kamp som jag är säker på kommer att locka en bred publik.”

Viaplay lanseras i Nederländerna den 1 mars 2022.

Mer läsning:

NÄSTA ARTIKEL