Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Sök Stäng sök
Trailerpremiär: Viaplays kriminaldrama Trom

Trailerpremiär: Viaplays kriminaldrama Trom

  • Viaplay
Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
24 januari 2022
Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
24 januari 2022

Premiär i februari

Viaplays kriminalare "Trom" är den första dramaserien att spelas in på Färöarna. Nu kan vi se den första officiella teasern som tar oss till de slående landskapen.

Den 13:e februari är det premiär för Viaplays omtalade originalserie Trom – den första dramaserien någonsin som spelats in på Färöarna. Trom är ett kriminaldrama som drar med sig tittaren med sin kombination av lojalitet, makt och obrytbara familjeband. I huvudrollerna syns Ulrich Thomsen, Maria Rich och Olaf Johannessen

I Trom följer vi journalisten Hannis Martinsson (Ulrich Thomsen) som motvilligt återvänder till Färöarna för att gräva i djurrättsaktivisten Sonja á Heyggis (Helena Heðinsdóttir) försvinnande, en ung kvinna som i ett videomeddelande påstått sig vara hans dotter - och att hon fruktar för sitt liv. Väl hemma på Färöarna står det snabbt klart för honom att Sonjas försvinnande är omgärdat av mystiska omständigheter, och han blir indragen i en eftersökning där spåren pekar in i det lokala fiskesamhället, mot en aktivistgrupp, och inte minst mot öns mäktige affärsman RagnaR í Rong (Olaf Johannessen).

Hannis hamnar på kollissionskurs med den lokala polisen, och flera gånger går han i klinch med förundersökningsledaren Karla Mohr (Maria Rich), eftersom hans upptäckter står i stark kontrast till polisens uppfattning. Han sökande efter svar blottlägger snart ett nät av lögner och hemligheter i det lilla samhället.

MER LÄSNING:

Utöver Ulrich Thomsen, Maria Rich och Olaf Johannessen i huvudrollerna, består casten av både färöiska och danska skådespelare, bland andra Helena Heðinsdóttir, Mariann Hansen, Hans Tórgarð, Gunnvá Zachariasen och Búi Dam.

Se den första trailern till "Trom" här: 

"Trom" består av sex avsnitt och är baserad på den prisade författaren Jógvan Isaksens bästsäljande romanserie om journalisten Hannis Martinsson. Alla sex avsnitt släpps samtidigt på Viaplay.

NÄSTA ARTIKEL