Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Sök Stäng sök
Home Invasion säsong 2 – detta vet vi

Home Invasion säsong 2 – detta vet vi

  • Viaplay
Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
23 juni 2021
Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
23 juni 2021

Återvänder Johan Glans i en ny säsong av Home Invasion?

"Home Invasion" är en Viaplay-producerad sci-fi-serie med både Johan Glans och en hel del Hollywood-glans. Den väldigt udda serien har dragit till sig mångas nyfikna blickar, så Filmtopp har bestämt sig för att utforska om fler säsonger är att vänta.

Premiären av "Home Invasion" har gått aningen under radarn i jämförelse med många andra Viaplay-serier den senaste tiden, men den annorlunda sci-fi-komedin ser gradvis ut att snärja allt fler tittare.

Serien handlar om två tjuvar som bryter sig in i ett hem – och upptäcker att det är utomjordingar som bor där. En av utomjordingarna, Al Family, spelas av Johan Glans. I produktionen i övrigt hittar vi kända namn som Monica Baccarin (Deadpool, Homeland, Firefly) och John Noble (Sagan om konungens återkomst, Fringe).

När utomjordingarnas säkerhetssystem inser att deras uppdrag på jorden håller på att bli äventyrat blir jordens framtid eventuellt detsamma. Det vill säga, om inte de två inbrottstjuvarna lyckas vinna över utomjordingarna på sin sida.

Glans har själv beskrivit serien som en mix mellan sci-fi och fars och Filmtopps recensent kallar den första säsongen för en salig blandning av en fattigmans Men in Black, Ture Sventon och Bermudatriangelns hemlighet.

Den fascinerande premissen och blandningen av skådespelare har som sagt fått allt fler tittare att fastna framför seriens första sex avsnitt. Det som alla fans frågar sig nu är givetvis om det kommer att komma ytterligare en säsong?

Filmtopp har grävt i frågan.

RECENSION: Home Invasion (säsong 1)

Kommer det en säsong 2 av Home Invasion?

Johan Glans i Home Invasion
Foto: Viaplay

Det finns ännu inte någon bekräftelse på om Viaplay avser att göra fler säsonger av Home Invasion eller inte, men vi är försiktigt optimistiska om att en fortsättning kommer att komma. Även om serien som sagt inte har slagit ned med dunder och brak, så finns det tecken på att den kan komma att växa sig större med tiden.

För det första är serien på engelska och det är utan tvekan Viaplays förhoppning att den ska nå en internationell publik. För det andra är innehållet passande för de flesta åldrar. Home Invasion är dels en serie som kan avnjutas på egen hand när man vill slötitta på någonting, men det kan också vara en lättsam serie som man ser tillsammans med resten av familjen.

Poängen är att Home Invasion har potential att tilltala en väldigt stor målgrupp, både i Sverige och i utlandet, och lyckades den med det kommer Viaplay utan tvekan att försöka kapitalisera på situationen.

Skulle det bli så att Home Invasion får en säsong 2 kan vi sannolik räkna med att den kommer tidigast under sommaren 2022.

LÄS MER: Bästa serierna på Viaplay just nu

NÄSTA ARTIKEL