Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Sök Stäng sök
Här gör Läckberg comeback i Strandhotellet: “lever ut min inre leopardkvinna”

Här gör Läckberg comeback i Strandhotellet: “lever ut min inre leopardkvinna”

  • Viaplay
Eric Diedrichs
Eric Diedrichs | Nyhet
11 september 2023
Eric Diedrichs
Eric Diedrichs | Nyhet
11 september 2023

"Sussie" dyker upp i baren

Just nu pågår inspelningen av "Strandhotellet" säsong tre och fyra. Filmtopp är på plats när Camilla Läckberg dyker upp för en ny cameo.

Med Lyckoviken och Strandhotellet kan Camilla Läckberg numera adressera sig både deckardrottning och såpadrottning. Serierna har kanske inte varit några kritikerfavoriter, det hör ju inte heller riktigt genren till, men hos publiken har det blivit en dubbelsuccé.

Nu, i Varberg, pågår inspelningen av Strandhotellets två nästkommande säsonger, den tredje och fjärde i ordningen, och Filmtopp är på plats för ett besök.

Baren i Strandhotellet
Foto: Axel Diedrichs / Filmtopp Int.
Strandhotellet
Foto: Axel Diedrichs / Filmtopp Int.
Strandhotllet
Foto: Axel Diedrichs / Filmtopp Int.

Här spelar Camilla Läckberg in sin scen i Strandhotellet

Redan när vi besökte inspelningen i fjol var det svårt att inte imponeras över den gigantiska studion där mer eller mindre hela Strandhotellet är uppbyggt. I ett rum finns en reception, i ett annat en lägenhet, i ett tredje en bar och parallellt jobbar två inspelningsteam – snabbt ska det gå!

I dag är även Camilla Läckberg på plats, seriens skapare, men inte bara för att säkerställa att allt lever upp till hennes förväntningar, utan också för att bjuda fansen på en liten gästroll. Det är nämligen dags för festliga "Sussie" att göra comeback.

Camilla Läckberg Strandhotellet
Camilla Läckberg diskuterar med sin motspelare. Foto: Axel Diedrichs / Filmtopp Int.
Strandhotellet
Visst undrar man vad som sades? Foto: Axel Diedrichs / Filmtopp Int.

Läckberg "lever ut" sin "inre leopardkvinna"

Med leopardklänning, matchande högklackat, en svart skinnhandväska och gigantiska, guldaktiga skorpionörhängen glider hon fram i Strandhotellets bar för att beställa sig en stänkare. När vi pratar med Camilla efter tagningen frågar vi om hon har fått välja sin outfit själv:

– Ja, den har jag faktiskt inköpt alldeles själv för ändamålet. I och med att jag har varit med en gång tidigare så satte vi Sussies outfit-ribba redan då. Och så är det också roligt att vara en lite överdriven karaktär. Det hade varit tråkigt att vara en grå kvinna som bara går förbi i bakgrunden. Jag tar chansen helt enkelt och lever ut min inre leopardkvinna [skrattar]. Jag är sakta på väg åt det här ändå, om tio år är detta min vardagsoutfit.

Hon skämtar om att maken Simon "börjar svettas" och berättar sedan att hon har börjat smyga in leoparddetaljer även i inredningen.

– Jag hade leopardbil ett tag sedan. När vi träffades genom ett bilsamarbete för Mini Cooper så var vi fem stycken ambassadörer som fick designa vår bil helt själva. Min var helt folierad i leopard och så hade jag neonrosa spetsränder. Jag syntes ganska bra, bilen hette Doris [skrattar].

Strandhotellet Läckberg
Läckberg under en av sina tagningar. Foto: Axel Diedrichs / Filmtopp Int.
Strandhotellet
Foto: Axel Diedrichs / Filmtopp Int.
Strandhotellet
Foto: Axel Diedrichs / Filmtopp Int.
Strandhotellet
Tillsammans med publikfavoriten Peter Eriksson. Foto: Axel Diedrichs / Filmtopp Int.

Efter inspelningen pratade vi djupgående med Camilla om allt från framtida skådespelaruppdrag till vilket som egentligen är hennes "favoritmord". Håll utkik på Filmtopp för kommande artiklar om detta.

Camilla Läckberg
Camilla Läckberg under Filmtopps intervju. Foto: Axel Diedrichs / Filmtopp Int.

Nu finns den första och den andra säsongen av "Strandhotellet" att streama hos Viaplay.

NÄSTA ARTIKEL