Första trailer släppt till Camilla Läckbergs nya serie Strandhotellet

Första trailer släppt till Camilla Läckbergs nya serie Strandhotellet

  • Viaplay
Filmtopp
23 februari 2023 kl. 11:02

Läckbergs nya såpa är snart här

Nu kan vi dela med oss av den första trailern till Camilla Läckbergs nya serie "Strandhotellet"

Efter Viaplays succéserie Lyckoviken kommer nu Strandhotellet – en ny krimkryddad modern såpa om förbjuden kärlek, familjerivalitet och mordgåtor. Serien är skapad av deckardrottningen Camilla Läckberg och har premiär på Viaplay och TV3 den 7 mars. Se trailern här! I den stjärnspäckade rollistan ser vi bland andra Samuel Fröler, Marianne Mörck, Jenny Ulving McCabe, Rennie Mirro, Sofia Karemyr, Görel Crona och Filip Wolfe Sjunnesson

– Jag tror ju verkligen på genren som jag döpt till modern såpa och nyckeln till framgång är att det är så brett och fångar tittare i alla generationer. Strandhotellet kommer bjuda på tillsammans-tittande vilket gör mig både stolt och glad, säger Camilla Läckberg. 

Viaplays nya serie Strandhotellet bygger på en idé av Camilla Läckberg och handlar om de två familjerna Gyllenmark och Grip i kuststaden Saltsjövik. Werner Gyllenmark (Samuel Fröler) kommer från en arbetarfamilj och kämpar ständigt om att få högre status på sin hemort, vilket har gjort honom hänsynslös när det behövs. Han sätter sitt Strandhotell före allt. Familjen Gyllenmark består också av Werners flickvän Vendela Kraghenmark (Jenny Ulving McCabe), vars mamma Inez (Marianne Mörck) rör om rejält i grytan när hon dyker upp i Saltsjövik. 

Se trailern till Camilla Läckbergs nya serie "Strandhotellet" här

Familjen Grip, med Egil Grip (Dennis Storhøi) i spetsen, är bitter fiende med sin före detta kompanjon Werner Gyllenmark, och är sambo med dennes ex-fru Marianne (Irina Eidsvold Tøien). Egil värderar sin dotter Julie (Sofia Karemyr) högt och skäms därför över hemligheterna han håller för henne. Han försöker göra rätt för sig, men när hans många dolda sidor kommer ifatt honom blir allting till en dödlig oreda.

Mångkonstnären Camilla Läckberg är känd som extremt framgångsrik författare, realitystjärna i Svenska Powerkvinnor men också som såpadrottning efter supersuccén med Lyckoviken på Viaplay. Förutom att ha skapat Strandhotellet kommer hon även själv att synas i en roll som karaktären Sussie. 

– Strandhotellet har växt från en idé jag fick om två rivaliserande hotellfamiljer och är nu äntligen ett eget universum på Viaplay som tittarna ska få uppleva. Jag tror ju verkligen på genren som jag döpt till modern såpa och nyckeln till framgång är att det är så brett och fångar tittare i alla generationer. Strandhotellet kommer bjuda på tillsammans-tittande vilket gör mig både stolt och glad, säger Camilla Läckberg. 

Första trailer släppt till Camilla Läckbergs nya serie Strandhotellet
Foto: Viaplay.

Då släpps Strandhotellet på Viaplay

Övriga rollistan för Strandhotellet består av Filip Wolfe Sjunnesson (Fartblinda), Ylvali Rurling (Partisan), David Lenneman (Kärlek & Anarki), Caroline Johansson Kuhmunen (Jägarna), Rojan Telo (Otajmat), Kimiya Faghih med flera.

Jenny Grewdahl är producent och Kristoffer Graci exekutiv producent från Creative Society Production. Exekutiv producent på Viaplay Group är Lotta Dolk. Lovisa Löwhagen och Jakob Vasell är huvudförfattare. Serien produceras av Creative Society Production.

"Strandhotellet" har premiär den 7 mars på Viaplay och TV3. På premiärdagen släpps två av åtta avsnitt på Viaplay och de resterande avsnitten släpps på tisdagar. Redan nu är det klart att det blir en andra säsong som kommer nästa år. 

Mer läsning:

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL