Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Sök Stäng sök
Camilla Läckberg om nya serien Strandhotellet: "blir extra allt"

Camilla Läckberg om nya serien Strandhotellet: "blir extra allt"

  • Viaplay
Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
25 augusti 2022
Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
25 augusti 2022

Fansen av Lyckoviken har mycket att se fram emot

Filmtopp har pratat med Camilla Läckberg om hennes kommande nästa såpa "Strandhotellet" som har premiär under 2023. Hon tror gott om den kommande serien, som hon menar görs med ett helt annat självförtroende än när de först tog sig an tittarsuccén "Lyckoviken".

I början på augusti drog Viaplay igång inspelningen av Camilla Läckbergs nya serie Strandhotellet i kuststaden Varberg. Precis som med Lyckoviken kan vi räkna med en såpopera som bakar in kriminaldrama. Men den här gången kan vi förvänta oss att nivån skruvas upp ytterligare ett steg. Deckardrottningen menar att produktionen nu kliver in med ett starkare självförtroende än när de först gjorde Lyckoviken:

– Jag tog allt jag lärt mig från Lyckoviken plus självförtroendet från det till Strandhotellet. Jag tror att Strandhotellet blir mer extra allt. Vi har fler intriger, mer drama, mer passion, mer kärlek och en fantastisk Romeo och Julia-historia, säger Camilla Läckberg till Filmtopp.

Camilla Läckberg om nya serien Strandhotellet: "blir extra allt"
Disa Östrand i "Lyckoviken". Foto: Viaplay.

Speciell med den nya serien blir förstås platsen som den är döpt efter. Vi får hoppas att den träffar tittarna lika hårt som den nått fram till Camilla:

– Det ser ut som jag föreställt mig. Framför allt det här strandhotellet. Det är ju i den miljön jag är uppvuxen i. Det ser verkligen ut som ett maritimt hotell och receptionen är så klockren. Det är ett fantastiskt scenbygge. 

Camilla fortsätter med att uttrycka sin kärlek för den sortens platser:

– Jag tycker att hotell är fantastiskt spännande och fascinerande, samma med restauranger. I ett annat liv skulle jag vilja driva ett litet ställe. Vi får se, kanske blir det ett bed and breakfast i Provence när jag pensionerar mig, så får Lasse Hallström göra en film om det sen.

Camilla Läckberg om nya serien Strandhotellet: "blir extra allt"
Camilla Läckberg. Foto: Axel Diedrichs / Filmtopp Media.

Vilken var den första såpan du såg?

– Tidsmässigt kommer jag inte ihåg men antingen Skilda världar eller Tre kronor. Jag blev besatt av Tre kronor redan när jag pluggade handels. Då samlades vi hemma hos varandra och kollade avsnitten när de sändes. 

Följer du någon såpa idag?

– Periodvis. Nu har det kanske ersatts av The Real Housewives och sånt där men jag glider in och ur Hem till gården. Det är min mammas fel. Ibland hoppar jag även in och får lite nyheter om Ridge, Brooke och Taylor i The Bold and the Beautiful så jag håller mig lite uppdaterad. Jag vill se hur det går för dem och deras barnbarn vid det här laget. 

Handlingen i Strandhotellet

Hotellägaren Werner Gyllenmark firar sin 60-årsdag och alla är inbjudna; Werners barn, hans exfru, alla anställda och till och med Werners ärkefiende Egil Grip. Men firandet får ett abrupt slut då en olycka sker, som inte bara påverkar gästerna – utan hela byn. Hemligheter, som invånarna i kuststaden gjort allt i sin makt för att dölja, börjar sakta komma upp till ytan.

Än så länge vet vi inte vilka som kommer att spela i "Strandhotellet". Filmtopp håller dig uppdaterad om senaste nytt kring serien som släpps på Viaplay någon gång nästa år.

Mer läsning:

NÄSTA ARTIKEL