Första teasern för Viaplays The Journey

Första teasern för Viaplays "The Journey – 15 dagar i Nepal"

  • Viaplay
Filmtopp
22 juli 2022 kl. 16:07

Med inre resor i fokus

Tittarna får följa med när Peter Stormare, Izabella Scorupco, Therese Alshammar, Roy Fares, Kristina ’Keyyo’ Petrushina och Alfred Svensson beger sig ut på sin livs resa. De ska ta sig igenom Nepal, en av världens mest mytomspunna och spirituella platser.

Genom den djupaste svårtillgängliga djungeln, över Nepals böljande högland och slutligen till bergen på 4 500 meters höjd i Himalaya. En resa genom ett väglöst land och ett av världens mest omtalade landskap. Det är den här resan som några av våra mest välkända svenskar beger sig ut på i The Journey - 15 dagar i Nepal, en episk upplevelse och ett av deras största äventyr.

Detta är inget tävlingsprogram. I stället är det profilernas inre- och yttre resa som står i fokus. De kommer stifta nya bekantskaper och ta sig igenom utmanande strapatser för att slutligen nå Himalaya.

– Nepal är spiritualismens epicentrum och det har varit en dröm att få komma hit, säger Peter Stormare.

Två svenska Hollywoodstjärnor reser tillsammans

Peter Stormare är en Sveriges främsta skådespelare genom tiderna. Han har medverkat i otaliga internationella storfilmer, precis som en annan av deltagarna i programmet. Även Izabella Scorupco är med på resan. Som skådespelerska sågs hon senast i Viaplays Hidden och slog igenom internationellt efter sin roll i Bondfilmen GoldenEye. Hon har även en bakgrund också som sångerska, programledare och fotomodell.

– Jag har alltid drömt om att få åka till Nepal. Det har alltid varit på min bucketlist som en resa jag ska göra någon gång i livet och Nepal var verkligen min livs resa på så många sätt. Känslan av att klara av det som stundtals kände helt omöjligt är ovärderlig och så oerhört stålsättande. Det bästa jag lärt mig av resan är att man behöver så mycket mindre för att må så mycket bättre, säger Izabella Scorupco.

Flera kända TV-profiler medverkar

Dessutom medverkar flera kända TV-profiler och idrottsstjärnor. Kristina ’Keyyo’ Petrushina är skådespelerska, programledare och komiker som fick sitt stora genombrott via sin Youtubekanal. Roy Fares är en hyllad konditor och programledare. Therese Alshammar är en av våra allra största idrottshjältar med flertalet VM-medaljer i simning. Alfred Svensson är skådespelaren och komikern som slog igenom i rollen som Billy Öhman i humorserien Leif & Billy.

– Under resan såg jag likheter med min egen resa inom simningen. Jag hade en fantastisk karriär där målet fanns men det var aldrig huvudpoängen. Ingen medalj eller rekord var någonsin anledningen till att jag är glad över min karriär. Snarare tvärtom, så är jag idag glad och uppskattar de svårigheter och upplevda misslyckanden jag fick. De gav mig en riktigt chans att växa och utvecklas. Samma sak upplevde jag under vandringen. När målet väl infann sig så hade resan och vägen dit redan gjort sitt. Vi utvecklades alla under vår vandring tillsammans, säger Therese Alshammar.

Expeditionen tar sin början i Nepals nationalpark Chitwan, en subtropisk tätdjungel med elefanter, noshörningar, tigrar och floder fyllda med krokodiler. Vidare vandrar de genom landskapet där de möter lokalbefolkning och tar del av deras vardag. Målet är att efter 15 dagars resande nå slutdestinationen – Himalaya.

The Journey – 15 dagar i Nepal har premiär den 15 augusti på Viaplay.

Mer läsning:

NÄSTA ARTIKEL