Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Sök Stäng sök
Förhöret säsong 3 bekräftad – allt du vill veta

Förhöret säsong 3 bekräftad – allt du vill veta

  • Viaplay
Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
11 mars 2022
Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
11 mars 2022

Sanningen om Christinas död kommer fram.

Snart får vi se den tredje och avslutande säsongen av Viaplays kriminaldrama "Förhöret" med Lars Mikkelsen. Här är allt du vill veta om vad som komma skall.

Med Förhöret säsong 3 tar trilogin skriven och regisserad av Christoffer Boe slut, och sanningen om Christinas död kommer fram. Säsongens huvudperson är den mäktige affärsmannen Holger Lang, spelad av Lars Mikkelsen, som leder miljardkoncernen Lang Enterprises. Uppmärksamma tittare kommer att känna igen honom från första säsongen, där Holger Lang valde Christina som arvtagare till hans företag innan hennes plötsliga död. Den här säsongen får tittarna svar på vem den skyldige är och alla spår leder tillbaka till en person som hållit i alla trådar som spindeln i nätet.

Serien fortsätter att följa sitt format, där huvudpersonen i varje avsnitt står öga mot öga med en ny misstänkt. Det skapar en intensiv och dramatisk upplevelse som nu förstärks av att trilogin tar slut, tidigare frågor besvaras och sanningen kommer fram.

Så här säger Christoffer Boe om avrundningen på serien: 

– Mordet på Christina har visat sig vara mer komplicerat än vad Bjørn trodde. Men nu har tiden kommit där skulden ska läggas på den skyldige – den sista meningen är sagd – och det är fantastiskt att få avsluta historien i sällskap med Lars Mikkelsen.

Detta handlar nya säsongen om

Historien startar med att Holger Lang kör genom den tunga morgontrafiken i Köpenhamn och telefonen ringer. Samtalet innehåller en video som avslöjar att en person mördar Christina. Sorgen över att förlora Christina – hans skyddsling och utsedd arvtagare till Lang Enterprises – rinner genom Holger Lang igen och får honom att koka av ilska. Vem beordrade mordet på Christina? Och varför? Härifrån börjar en känslomässig resa för Holger Lang genom ett nät av misstankar mot hans närmaste medarbetare, hans vänner och inte minst hans fiender för att gå till botten med mysteriet med Christinas död.

– Christoffer Boes innovativa sätt att presentera sina karaktärer och utveckla berättandet är helt unikt och lösningen på denna mordgåta blir minst sagt spännande och intensiv, säger Filippa Wallestam, EVP och Chief Content Officer på NENT Group.

Då kommer Förhöret säsong 3

Första säsongen av "Förhöret" hade premiär på Viaplay hösten 2019 och var en omedelbar succé som följdes upp av andra säsongen hösten 2021. Inspelning av säsong tre pågår just nu och säsongen förväntas ha premiär på streamingtjänsten senare i år.

MER LÄSNING:

NÄSTA ARTIKEL