EXKLUSIVT: Se trailern för Peter Mangs – En seriemördares hemlighet

EXKLUSIVT: Se trailern för Peter Mangs – En seriemördares hemlighet

  • Viaplay
Filmtopp
Uppdaterad kl. 08:01 | Publicerad 26 januari 2024 kl. 08:01

Premiär på Viaplay och TV3 i februari

Se den första trailern för Viaplays dokumentärserie "Peter Mangs – En seriemördares hemlighet". Premiär på Viaplay och TV3 i februari.

I februari släpper Viaplay den nya dokumentärserien Peter Mangs – En seriemördares hemlighet, och Filmtopp är först ut med att dela trailern för satsningen.

Det är journalisten och dokumentärfilmaren John Mork vars långvariga kommunikation med Peter Mangs som lett fram till den tredelade dokumentären, som även kommer att visas i linjär-tv på TV3. Dokumentärserien undersöker även olösta mordfall i Florida, som tycks ha en koppling till Mangs.

Se trailern för Peter Mangs – En seriemördares hemlighet

Viaplay beskriver "Peter Mangs – En seriemördares hemlighet" som följande:

Dokumentärfilmaren John Mork får tag på ett pappersark av dömde seriemördaren Peter Mangs som innehåller noter och texter till en låt kallad ”Under The Radar”. I låten har Mangs dolt ledtrådar till två olösta mord i Florida. Till sin hjälp att lägga pusslet anlitar Mork bland andra musikern Christian Olsson. Det är upptakten till Viaplays nya dokumentärserie Peter Mangs – En seriemördares hemlighet i tre delar.

Seriemördaren Peter Mangs är dömd till livstids fängelse efter att under flera år stått bakom flera skjutningar som satte skräck i medborgarna i Malmö. Men han bodde också under en tid i Florida och det visar sig finnas flera olösta mord som sammanfaller med hans vistelse där.

Premiär på Viaplay och TV3 den 1 februari

I samband med trailersläppet för "Peter Mangs – En seriemördares hemlighet" avslöjar Viaplay att dokumentärserien har premiär torsdagen den 1 februari, som en del av innehållet i "Krimtorsdag" under våren. Dokumentären kommer att visas både på Viaplay och TV3.

– Denna mystiska mordgåta ledde oss över halva världen, och jag ser nu fram emot att äntligen kunna dela våra omvälvande upplevelser med tittarna. Att samarbeta nära John Mork och några av USA:s mest framstående mordutredare i vår strävan efter sanningen har varit både inspirerande och skrämmande när vi har börjat förstå omfattningen och ondskan i det Peter Mangs själv kallar "verksamheten", säger Joel Karsberg, exekutiv producent, i ett pressutskick från Viaplay.

Karsberg är tidigare känd som en av skaparna bakom den internationella kritikersuccén "Surviving R. Kelly".

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL