Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Sök Stäng sök
EXKLUSIVT: Då kommer Viaplay-serien R.I.P. Henry – se teasern

EXKLUSIVT: Då kommer Viaplay-serien R.I.P. Henry – se teasern

  • Viaplay
Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
21 december 2022
Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
21 december 2022

Ny norsk satsning på Viaplay

Nästa norska seriesatsning på Viaplay är dramat "R.I.P. Henry" och Filmtopp kan avslöja att den nya serien har premiär redan i januari 2023.

Mads Ousdal i R.I.P. Henry – snart på Viaplay
Mads Ousdal i R.I.P. Henry. Foto: Viaplay.

Viaplay har flera framgångsrika, norska seriesatsningar i ryggen och snart är det dags för nästa i ledet att ta klivet in hos streamingtjänsten. Nu kan Filmtopp avslöja att den nya dramaserien R.I.P. Henry, med Mads Ousdal i huvudrollen, kommer till Viaplay den 15 januari.

Handlingen i serien kretsar kring den arrogante kirurgen Henry (Ousdal), som ser ner på de andra på sjukhuset där han jobbar och anser sig vara bättre än de allra flesta. Henrys tillvaro vänds upp och ner när han upptäcker att han har en obotlig hjärntumör och bara ett år kvar att leva, men han vägrar att acceptera dödsdomen han tilldelats. Han bestämmer sig för att hålla tumören hemlig och påbörjar en desperat kamp på ett botemedel.

Frågan är om Henrys dödlighet kan få honom att mjukna som individ, eller om han kommer fortsätta på samma arroganta och känslokalla spår som han vidhållit sedan hans fru dog?

Se den första teasern för R.I.P. Henry här:

R.I.P. Henry är en rolig och varm dramaserie om döden och om hur tillfälligheter och krafter utanför ens kontroll plötsligt kan förändra våra liv. Jag är otroligt glad att vi har kunnat genomföra det här projektet tillsammans med Viaplay, säger seriens regissören Arild Frölich, i ett pressmeddelande från Viaplay.

"R.I.P. Henry" är skapad av Linn-Jeanette Kyed och John Kåre Raake. Serien består av totalt 8 avsnitt och har premiär på Viaplay den 15 januari.

Mer läsning:

 

NÄSTA ARTIKEL